BBQ/ Bijgerechten/ Diner/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Amerikaanse coleslaw – koolsalade

Recept kool salade Amerikaanse coleslaw www.jaimyskitchen.nl

Deze kool salade is een echte klassieker, een perfect basisrecept dat altijd op tafel mag tijdens als bijgerecht bij de maaltijd. In deze kool salade zit spitskool, wortel, ui en een heerlijke dressing!

Hoe maak je kool salade of coleslaw?

Coleslaw is een salade vol groenten met witte kool, vaak ook andere groenten zoals wortel en ui. Er hoort altijd een dressing bij op basis van mayonaise en soms andere ingrediënten. De salade wordt vaak als bijgerecht gegeten, bijvoorbeeld bij de BBQ. Het is dus dun gesneden groenten met een dressing en het is ontzettend lekker! Meestal wordt het gemaakt met witte kool, maar zelf vind ik deze salade ook ontzettend lekker met spitskool. En daarmee maakte ik het recept dan ook!

Het lekkerste kool salade recept voor Amerikaanse coleslaw

Daar zeg ik eigenlijk twee keer hetzelfde in 1 zin hé, haha! Maar ik denk dat jullie wel begrijpen wat ik bedoel! Zoals ik hier boven al zei, maak ik deze kool salade met spitskool. Verder voeg ik natuurlijk ook wortel en ui toe. Verder is deze salade vaak op basis van mayonaise, dat gaat ook in mijn recept. Alleen maak ik wel even een iets gezondere variant door ook yoghurt te gebruiken. En dus niet alleen mayo! Verder is mijn tip om echt niet de mosterd te missen, het geeft een heerlijke kick aan de dressing!

Meer salades of bbq recepten? Klik op de linkjes!

recept kool salade - Amerikaanse coleslaw www.jaimyskitchen.nl
Recept: Amerikaanse coleslaw – koolsalade

Hoeveelheid: 6-8 personen als bijgerecht
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

600 gr spitskool
300 gr wortel
1 grote rode ui
2 el mayonaise
10 gr peterselie
1 el mosterd
5 el yoghurt
2 el azijn
peper en zout

Bereiding:

  1. Hak de peterselie fijn.
  2. Meng de mayonaise met de yoghurt en voeg vervolgens ook de mosterd toe. Roer nog eens goed door. Voeg vervolgens de azijn toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de peterselie erbij en meng de dressing.
  3. Snijd de spits kool in fijne reepjes en snijd eventueel nog iets kleiner. Snijd de wortel in kleine blokjes en snipper het uitje. Dit alles kun je ook hakken in een keukenmachine, maak kijk wel uit dat de groenten niet te fijn gesneden zijn.
  4. Meng de dressing met de groenten en gebruik je handen om de dressing in de groenten te knijpen. Laat zo een tijdje staan. Het lekkerst is toch wel om de coleslaw een halve dag van te voren te maken, maar direct eten is ook lekker hoor!

Recept: Amerikaanse coleslaw - koolsalade

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply