Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoe maak je zelf tofu scramble?

Dit recept voor scrambled tofu is romig, smaakt naar ei en is gewoon een MUST om een keertje te maken. In deze blog mijn ultieme tips voor de aller lekkerste veganistische tofu scramble.

De belangrijkste tip voor romige tofu scramble

Ik heb een aantal test rondes gehad voordat ik tot mijn favoriete combinatie van ingrediënten gekomen ben. Zo ben ik dus ook tot een aantal trucks gekomen. De vraag is natuurlijk, moet scrambled tofu écht naar ei smaken? Dat kan in ieder geval wel, ook volledig plantaardig. Klaar voor de tips:

Edelgist vlokken

Gebruik edelgist vlokken voor een hartige, lichte kaas smaak en met je ogen dicht ook een ei smaak. Inmiddels is dit ingrediënt ook in de grotere supermarkten te koop. De Engelse naam is nutritional yeast, dit zie je ook vaak op de verpakking staan. Edelgist vlokken wordt vaak vergeleken met Parmezaanse kaas qua smaak.

Sojamelk

Gebruik een beetje sojamelk om de kruiden in te mengen. De sojamelk zorgt ervoor dat de tofu scramble lekker romig wordt, net als een roerei. Een stap die je echt niet wilt overslaan!

Kala namak - zwart zout

Wil je echt de smaak van ei nabootsen? Gebruik dan zwart zout oftewel kala namak. Dit is een zout, roze gekleurd en de smaak is precies zoals ei! Dit is misschien iets lastiger te verkrijgen, dus zoek online hiernaar.

Langzaam garen

Laat alles op laag vuur garen, dan wordt de tofu lekker zacht en creamy. 

Scrambled tofu met toast

Scrambled tofu is heerlijk met een beetje knapperig brood. Rooster het brood eventueel, omdat dit een heerlijke combinatie is bij de zachte tofu scramble. Maar, dit is ook erg lekker om bijvoorbeeld op avocado toast te serveren. Daarnaast is tofu scramble ook erg lekker in een wrap, dan maak je een plantaardige variant van een breakfast burrito. 

Wil je tofu scramble maken? Kijk dan naar het recept tofu scramble met tomaat en spinazie