Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Tofu scramble met spinazie en tomaat

Tofu scramble met spinazie en tomaat

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 400 gr tofu
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 60 gr spinazie
  • 100 ml sojamelk
  • 1 ½ el edelgist vlokken
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • een snuf chilipoeder
  • peper en zout (of Kala Namak) naar smaak
  • olie in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Tofu scramble is het plantaardige alternatief voor een roerei, maar ook gewoon onwijs lekker. In dit recept met spinazie en tomaat.

Vegan alternatief voor een roerei 

Indien je graag plantaardig eet, dan valt een roerei oftewel scrambled eggs nartuurlijk af, omdat ei niet veganistisch is. Dat wil niet zeggen dat je niet een soort roerei kunt eten. Daarom niet scrambled eggs, maar scrambled tofu, een onwijs populair recept onder veganisten. Maar, ook als je niet vegan eet is dit werkelijk een verwennerij. Makkelijk te maken, en vol plantaardige eiwitten. Dit maakt het ook een perfect recept voor na het sporten.

De geheime ingrediënten van tofu scramble

Er zijn een aantal ingrediënten doe onmisbaar zijn voor tofu scramble en een aantal die optioneel zijn. Alle ingrediënten staan onderin de ingrediëntenlijst, maar wil je meer lezen over deze ingrediënten, lees dan ook de blog over de lekkerste tofu scramble.

Wil je alvast shoppen? Dan raad ik je aan om de volgende ingrediënten in huis te halen: edelgistvlokken, tofu en optioneel kala namak.

Meer tofu recepten

Aangezien tofu de ster van dit recept is, inspireer ik je graag met nog meer tofu recepten.

Bereiding

Stap 1

Neem een kommetje en voeg hierin de sojamelk met het knoflookpoeder, de edelgist vlokken, kurkuma en een snuf chilipoeder. Breng verder op smaak met peper en zout en meng alles goed.

Stap 2

Snipper het uitje fijn en verhit een beetje olie in de pan om het uitje in aan te fruiten.

Stap 3

Brokkel de tofu fijn en voeg dit ook toe aan de pan. Roerbak 2 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gekruide sojamelk toe aan de pan, zet het vuur laag en laat de tofu een paar minuten sudderen.

Stap 4

Snijd de tomaat in fijne stukjes en snijd de spinazie grof en voeg toe aan de tofu.

Stap 5

Proef, breng eventueel meer op smaak en laat nog 5 minuten sudderen. Serveer de tofu scramble met brood.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie lunch tomaat ontbijt tofu vegan tempeh tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴