Pilav met peultjes en krokante tofu
Pilav met peultjes en krokante tofu
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 375 gr tofu naturel
- 200 gr peultjes
- 1 el sojasaus
- 1 el maizena
- een flinke snuf (witte) peper
- 125 gr Basmati rijst
- 3 el olie
- 3 groene kardemom peulen
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- een flinke snuf zout
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- 60 gr witte champignons
- 250 ml water
Deze pilav met champignons ruikt heerlijk door alle specerijen en toevoeging van champignons. Daar wordt krokante tofu en peultjes bij gecombineerd voor een gezonde avondmaaltijd.
Geurige pilav met champignons
Deze pilav rijst heerlijk door de toevoeging van allerlei specerijen. In deze pilav zit namelijk kardemom peulen, kruidnagels, laurier en kaneel verwerkt. Dat maakt de pilav niet alleen heerlijk geurend, maar ook erg smaakvol. Ook de champignons dragen bij aan een heerlijke smaak van de pilav. De rijst wordt droog gekookt, waardoor alle smaken goed in de pilav blijven.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 220 graden.
Stap 2
Laat de tofu goed uitlekken. Wikkel in een beetje keukenpapier en zet iets zwaars op de tofu, zodat al het water er goed uit gedrukt wordt.
Stap 3
Was de Basmati rijst tot het water helder is en laat even in schoon water staan. Snijd de ui in halve ringen en snijd plakjes van de knoflook. Snijd ook plakjes van de champignons.
Stap 4
Verhit olie in de pan en bak eerst de specerijen aan (kardemom, kaneel, kruidnagel en laurier) voor 1 minuut. Voeg de witte ui toe en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens ook de champignons en knoflook toe. Bak 5 minuten en voeg vervolgens de Basmati rijst ook toe. Bak 1-2 minuten mee en voeg het water toe. Kook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Na 5 minuten zal het meeste water verdampt zijn. Zet het vuur zeer laag, voeg zout toe en laat met de deksel op de pan nog 12 minuten garen. Let goed op dat de rijst niet aankoekt.
Stap 5
Snijd de tofu in reepjes of blokjes. Verdeel 1 eetlepel sojasaus over de tofu en een flinke snuf witte peper. Verdeel goed en strooi de maizena erover. Verdeel op een bakplaat met bakpapier en bak krokant in ongeveer 10-12 minuten.
Stap 6
Snijd de uiteinden van de peultjes en verwijder de draden. Roerbak de peultjes beetgaar in de pan met een beetje olie. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Stap 7
Verwijder de kruidnagels, kardemom peulen, het kaneelstokje en laurierblaadjes uit de pilav. Serveer de pilav met peultjes en krokante tofu.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link