Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recepten 3 x Bliss balls: Speculaas, appel en matcha

Bliss balls of power balls zijn heerlijke gezonde tussendoortjes. Vaak zitten er dadels in verwerkt, maar de ingrediënten kunnen variëren. Dit zijn mijn drie favoriete bliss balls die ik zelf vaak maak.

Wat zijn power balls of bliss balls?

Wacht, soms heten ze ook wel energy balls. Lekker verwarrend he? Vind ik wel in ieder geval. Kun je je voorstelen en hoe erg ik altijd twijfel over de naam als ik een recept gemaakt heb. Maar, wat zijn het nu eigenlijk? Het zijn kleine balletjes, snack balletjes als tussendoortje. Vaak gemaakt van iets van dadels en noten, maar inmiddels zijn er onwijs veel varianten, dus kunnen de ingrediënten nogal afwisselen. Lekkere zoete tussendoortjes dus! Een kleine traktatie!

Snacks bewaren

Wat ik zo fijn vind aan deze balletjes, is dat je deze heel goed kunt bewaren. Een dag of 5 kunnen ze gewoon in de koelkast bewaard worden, maar wat ik zelf ook vaak doe is ze in de diepvries bewaren. Op de dag dat ik je balletjes wil eten, haal ik ze uit de vriezer en tegen de middag zijn ze ontdooit. Doet helemaal niets af aan de smaak, dus perfect als je het mij vraagt.

Drie favoriete smaken energy balls

Hihi, nu dus weer energy balls ;). Dit zijn mijn drie favoriete smaken!

Speculaas bliss balls

speculaas bliss balls met amandelspijs www.jaimyskitchen.nl

Deze balletjes zijn helemaal Sinterklaas-proof, maar stiekem altijd super lekker. De balletjes smaken naar speculaas en zijn gevuld met amandelspijs, dat is een echte treat toch? Vergis je niet, ik zou deze balletjes dus niet meteen als heel gezond beschrijven, want in amandelspijs zit suiker. Een verwennerij is niet erg toch ;)

Appel bliss balls

Jammie, deze zijn echt onwijs lekker. De appel is heerlijk fris en zoet in de balletjes. Ook hier kun je trouwens speculaas kruiden aan toevoegen, super lekker. Zo kun je ze dan ook weer makkelijk in de sinterklaas periode maken voor jezelf of kids.

Kokos & Matcha bliss balls

Matcha en Kokos Bliss Balls www.jaimyskitchen.nl

Matcha is groene thee poeder, oorspronkelijk uit China, maar onwijs veel gebruikt in Japan. Daar heb ik de poeder dus ook gekocht. Gelukkig kun je in de winkels of online inmiddels Matcha ook hier erg goed verkrijgen! Matcha en kokos zijn een heerlijke combinatie combinatie samen en komen super goed samen in deze balletjes. Daarnaast heb ik er ook amandelmeel aan toegevoegd.

Dat zijn ze! Mijn favo bliss balls! Heb jij een favo recept hiervoor?

10x