Deel dit recept

Social media

Madrid Voorpret: Restaurants

bron
 

Halverwege de maand Mei ga ik samen met nog zes andere vriendinnen samen naar Madrid. Zés meiden. Éen penthouse. Vier dagen. Dit gaat een tripje vol wijntjes, shoppen, lunchen, dineren en kletsen worden. Wat heb ik hier veel zin in! In deze blogpost wil ik jullie meenemen in mijn voorbereidingen naar het stedentripje naar Madrid. Ik zal de Madrid voorpret reeks in verschillende posts plaatsen, elk met zijn eigen onderwerp zoals: food & drinks (klik), restaurants (klik) en bezienswaardigheden (klik).

Deze keer: RESTAURANTS

Mercado San Ildefonso

Madrid - Mercado San Ildefonso

bron

Foodhallen zijn hip, daarom is er ook een in de wijk Malasaña te vinden. Lekker eten en drinken is gegarandeerd wanneer je naar Mercado San Ildefonso gaat. Je kunt er onder andere Spaanse vleeswaren zoals Jamón Ibérico of Chorizo in friettuitjes krijgen, maar ook gamba's, kazen en tapas.  De befaamde 'Hamburguesa' oftewel gourmet hamburgers zijn heel hip net als de Huevos frescos; verse eieren met vleeswaren en aardappelen. Als laatste kun je er ook heerlijke kroketten met verschillende vullingen zoals Jamón Ibérico, paddestoelen en de Spaanse blauwe kaas 'Cabrales' bij La Croqueterie. Dit vergezeld met een heerlijk biertje of wijntje verzekerd je van een heerlijke middag in een sfeervolle omgeving.

La Bola

Madrid la bola

Bron
 

Dit familierestaurant is beroemd om haar Cocido Madrileño (lees hier wat dit is), welke je alleen tijdens de lunch kunt bestellen. Daarnaast worden er veel gerechten in potjes van klei bereid. Zelf zou ik eerder voor een visje of de lamskoteletjes gaan. Als je van een beetje avontuur houdt; ga voor pens!
 

Mercado de San Miguel

Madrid Mercado de San Miguel

bron

Een overdekte markt vind waarbij je net als in de foodhal allerlei verschillende kraampjes met verschillende etenswaren kunt vinden. Een lekker biertje drinken met daarbij een huisgemaakte tapa? Dat doe je bij El Pescado Original. Ook eet je hier sushi, oesters of heerlijke paella. Ik zie ons al een cocktail drinken in de cocktail bar!
 

Cerveceria 100 Montaditos

Madrid 100_Montaditos

Deze tip heb ik echt een aantal keer gekregen. Men is echt heel enthousiast over het concept wat er bij 100 Montaditos gehanteerd wordt, je hebt namelijk de keuze uit 100 verschillende broodjes! Denk aan het beroemde Calamaris broodje met aoli, broodjes met ansovis, met tonijn, rundvlees, serrano of Iberische kaas. Echt je kunt het zo gek -en lekker- niet bedenken. Wow, dit broodje: Ossenhaas met knoflook, Iberische kaas, groene peper en mayonaise. En het mooiste? De prijs! Er bestaan zelf menu's met 5 broodjes voor 5 euro... Er zijn echt veel Cerveceria's in Madrid, dus er zit er altijd wel eentje in de buurt. Check de website want de keten zit in meerdere steden in Spanje.

Mercado de la Reina - Calle Gran Vía 12

Madrid

Ah, dit lijkt me ook echt een leuke tapas bar vol met sfeer en goedkope wijntjes. De tapas en het á la carte menu krijgen goede reviews op Tripadvisor en ik denk echt dat dit een leuke plek is om met 7 meiden aan het einde van de middag te borrelen óf lekkere cocktails te drinken. Tot 02.00 uur wordt er namelijk volop muziek afgespeeld. Ik zie ons hier echt zitten.

Restaurants Lateral

Madrid Lateral

bron
 

Lateral is kleine keten van restaurants, gelegen op verschillende plekken in Barcelona. Hier heb ik echt goede verhalen over gehoord het schijnt dat je hier heerlijke tapas met sangria kunt krijgen in een moderne setting. De tapas zijn traditioneel met een moderne twist en invloeden uit verschillende keukens. Denk aan quesadilla met champignons en kaas, gesmolten brie met jamón ibérico op een geroosterd broodje en crêpes met dulche de leche.

GANZ Café-Bistot - Almadén 9 esquina San Pedro

MADRID GANZ

bron

Over dit restaurant heb ik goede reviews gelezen. Het is namelijk niet alleen een restaurant, maar ook een kleine kunst galerij in de kelder. Het restaurant biedt bistro gerechtjes zoals artisjokken, gemarineerde rauwe zalm, burrata cheese, heerlijk brood en goede wijnen. Klinkt zeer interessant!

 Oké, dit zijn de restaurants die er voor mij tot nu toe uitspringen, maar ik weet heel zeker dat er na Madrid nog nieuwe hotspots bij komen voor diners, lunches, tapas en drankjes. Ik begin steeds meer kriebels te krijgen om naar Madrid te gaan! Meer tips zijn van harte welkom.

 

Liefs Jaimy

 

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen