Review: 1-daagse detox met Vegaqura Q-start

In deze blog deel ik mijn ervaring met de 1-daagse detox van Vegaqura Q-start. Deze kuur is een goede keus wanneer je graag je darmen wilt reinigen. Benieuwd hoe het gegaan is en wat ik van de detox vind?

Een 1-daagse detox kuur

De detox van Vegaquara is niet te vergelijken met de meeste sapkuren. Deze unieke methode op basis van enzymen, groente, fruit en voedingsvezels heeft als doel om onverteerde voedingselementen af te voeren. Je zult dan ook tijdens en eventueel de dag nadat je de kuur gedaan hebt, vaker naar het toilet moeten gaan. Na de kuur zul je je energieker en vitaler voelen. En ik voelde me ook lichter en schoner!
Ik wilde deze kuur doen, omdat ik nog met regelmaat last heb van mijn darmen. Het leek mij een fijne manier om even te resetten, schone darmen. Hierdoor kun je namelijk weer beter voedingsstoffen opnemen. Daarnaast had ik een enthousiaste review van Manon gelezen, dus ik wilde het ook eens proberen! Manon is orthomoleculair voedingsadviseur en richt zich onder andere op gezonde darmen, dus de uitleg over de enzymen en de darmen laat ik aan haar over. Zij heeft dit zo goed omschreven, dat ik je aanraad om even op haar blog te kijken!
Ook nog even een korte disclaimer; dit is mijn mening over dit product. Soms krijg ik een product opgestuurd om te testen, maar dit heeft geen invloed op mijn mening. Ik zal altijd een zo goed mogelijk mijn ervaring beschrijven.

Review 1-daagse detox Vegaqura Q-start www.jaimyskitchen.nl

Hoe gaat de kuur in zijn werk?

Je drinkt glazen water 10 zakjes met enzympoeder op een dag, 10 keer een glas water en na de helft van de dag voeg je hier enzymvloeistof en Q-probiotica aan toe. Je krijgt er een heel schema bij, waarbij je alles af kunt vinken. That's it!
Nu denk je wellicht dat je veel trek zult krijgen, maar dit valt mee. De enzymen geven namelijk een vol gevoel. Het doel is om onverteerd voedsel af te voeren en dat kan wel rond de 2 kilo zijn! Tijdens en de dag na de kuur zul je dan ook met regelmaat naar de toilet moeten gaan.

Mijn ervaring en review van de kuur

Eerlijk, ik vond het zwaar! Naast het feit dat ik het ook erg spannend vond, begon ik me al snel een beetje slap te voelen. De hoofdpijn kwam opspelen en lichte buikpijn. Beide erg normaal, want je lichaam is aan het ontgiften. Alleen na het laatste zakje enzympoeder voor de pauze om 12.00 uur, werd ik erg misselijk van de drankjes. Deze zijn niet bepaald lekker. Ook niet vies, maar een beetje muffig. Ik had contact met Roland en hij adviseerde mij om even te stoppen met de poeders tot een uur of 3 en vooral veel water te drinken. Dit deed ik en besloot om te stoppen.

Zoals in de gebruiksaanwijzing al aangegeven werd, is het een optie om halverwege te stoppen en de volgende dag verder te gaan. Dit deed ik dan ook! Ik at een lichte maaltijd en de volgende dag ging ik verder. De drankjes werden beter door de zoete toevoeging van de enzymvloeistof en toen voelde ik mij ook weer wat beter. Zo kon ik de kuur toch afmaken.

Review 1-daagse detox Vegaqura Q-start www.jaimyskitchen.nl

Het resultaat van Vegaqura Q-start

Nu ben je wellicht benieuwd hoe het afgelopen is en hoeveel ik kwijt ben aan onverteerd voedsel. Nou, dat is 0,9 kilo! Wow, bizar veel! Ik heb zelf geen onderzoek van mijn ontlasting laten doen. Ondanks dat het voor mij best zwaar was, vond ik het erg fijn om deze detox eens gedaan te hebben. Ik voel me goed en energiek! De dagen na de kuur heb ik geen last van mijn darmen gehad, het voelt rustig. Dat is exact de reden waarom ik deze kuur gedaan heb!

Informatie & tips Vegaqura Q-start

  • De kuur kost €119,95 en is te bestellen op de website van Vegaqura.
  • De kuur is natuurlijk geproduceerd en vegan.
  • Het is aan te raden de kuur op een vrije dag te doen, zodag je tijd hebt om alle enzymen, elk half uur te drinken.
  • Luister naar je lichaam. Als je net zoals mij de kuur beter over twee dagen kunt verspreiden, doe dit dan.
  • Neem contact op indien je vragen hebt. Het team van vegaqura staat altijd voor je klaar!

Ik ben heel benieuwd of jullie ook wel eens een vergelijkbare detox gedaan hebben? Eerder deed ik ook al eens een sapkuur, daar kun je ook mijn ervaringen over lezen.

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen