Review: Sapjes detox van Uzuma

Al een tijdje wilde ik graag een sap detox doen en dus ging ik op zoek naar een kuur. Zo kwam ik uit bij de detox van Uzuma en testte ik dit 3 dagen lang. In deze review kun je lezen over de sapjes, de kuur en wat mijn ervaring ermee is.

Waarom een sapkuur of detox?

Je kunt om meerdere redenen een sapkuur doen. Zo gebruiken veel mensen het om een beetje af te vallen of in ieder geval wordt het gezien als een goede start wanneer je een paar kilo af wilt vallen. Mijn reden om een detox te doen is om mijn darmen even rust te geven van het verteringsproces. Als je dan sapjes drinkt, hoeven je darmen niet hard te werken om het voedsel te verteren. Aangezien ik vaak last van buikpijn heb, wilde ik het eens uitproberen, om te kijken of het effect zou hebben.

Uzuma detox review ervaringen www.jaimyskitchen.nl


De sapjes

Erg belangrijk in een sapkuur is dat de sapjes natuurlijk lekker zijn. Maar naast lekker, vind ik het ook belangrijk dat de sapjes niet te zoet zijn. Dus eigenlijk dat er ook voldoende groenten in de sapjes verwerkt worden. Mijn meest favoriete sapje was Aura, die bestaat uit groene appel, bleekselderij, gember, komkommer, limoen, spinazie en passievrucht. Alle sapjes van Uzuma kun je op de website bekijken.

De kuur

De kuur die ik volgde was een sapkuur in combinatie met thee, de Detox combinatie kuur. De Meraki detox thee die in deze kuur zit, drink je 3x per dag. De Meraki thee is zwarte thee met vanille en roos. Deze vond ik ontzettend lekker! Daarnaast dronk ik 7 sapjes per dag, die in totaal ongeveer 650 kcal bevatte. Naast de sapjes en thee dronk ik ook water.

Uzuma review www.jaimyskitchen.nl
Uzuma review www.jaimyskitchen.nl


Mijn ervaring

Zoals ik al zei, de sapjes waren heerlijk! Toch moet ik zeggen dt ik de kuur niet makkelijk vond. De ochtend en middag kwam ik echt goed door, had ik voldoende energie en maakten de sapjes mij erg goed. Zo rond een uur of 5 begon ik wel trek te krijgen en een beetje lichte hoofdpijn te krijgen. Daarom heb ik een beetje komkommer en tomaatjes gegeten. Ook heb ik op dag 2 een soepje gegeten in de avond, omdat ik het moeilijk had. Verbazingwekkend genoeg ging het op dag 3 weer een stuk beter. Ik genoot in ieder geval elke dag van de sapjes en de thee smaakte ook erg goed!

Conclusie

Het is geen makkelijke detox, maar daar staan detoxen nu eenmaal niet bekend om. Ik kan echt de combinatie kuur aanraden, want de thee erbij is heerlijk! Voor een volgende keer zou ik zelf misschien een detox met een soepje willen combineren, omdat ik toch het hartige mis. Ik voelde me in ieder geval GOED tijdens de kuur. Ik voelde me wat lichter, rust in mijn buik en ik had zin om verder te gaan met gezond eten!
Heb jij wel eens een detox gedaan? Eerder deed ik ook de detox van The Green Happiness! Ben je op zoek naar een 1-daagse kuur? Probeer dan eens de 1-daagse detox van Vegaqura!

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen