Deel dit recept

Social media

Pindakaas & zaden koeken + Boek review Zoet van Blij Suikervrij

Mijn Instagram vriendinnetje Saskia heeft een boek geschreven! Het boek 'Zoet' bevat allemaal heerlijke zoete recepten zonder geraffineerde suikers. Vandaag review ik het boek en laat ik jullie het recept zien van de meerzaden en pinda koeken die ik als test maakte. Zal ik maar alvast verklappen dat ik deze erg lekker vind?!

Review Zoet van Blij Suikervrij's Saskia
Je kunt haar kennen van haar blog Blij Suikervrij en heeft onlangs een boek geschreven genaamd 'Zoet'. Het boek van Saskia ziet er niet alleen mooi uit met al haar zelfgemaakte foto's, maar er staan ook heerlijke recepten in. Wat dit boek bijzonder maakt is dat Saskia ten eerste geen gebruik maakt van geraffineerde suikers. Een boek genaamd zoet, bevat natuurlijk wel zoete recepten, maar hiervoor worden allemaal natuurlijke producten gebruikt. Wat mij erg aanspreekt is dat veel recepten vegan in het boek zijn evenals lactosevrij. Aangezien ik sowieso zoveel mogelijk zuivel vermijd is dat een hele verademing voor me. Zo hoeft ik een keertje niet te sleutelen aan recepten voordat ik ze kan maken. Wil jij dit boek ook kopen? Dat kan!

Boek review zoet blij suikervrij www.jaimyskitchen.nl

Saskia vroeg mij of ik een kijkje in het boek wilde nemen en natuurlijk dat wilde ik wel. Toen ik het boek eenmaal in handen had, was ik onwijs blij verrast. Een enorme zoetekauw ben ik namelijk niet, maar in dit boek staan allemaal heerlijke recepten die helemaal in mijn straatje zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Raw carrot cake bites
  • Raw chocolate & walnut cake
  • Maple glazed donuts
  • Blueberry ice cream
  • Sinaasappel & mango lassi

Meerzaden pinda koeken
Deze koeken koos ik om te maken, omdat ik lekker koekjes voor tussendoor wilde. Een koekje die je kunt eten zonder schuldgevoel. Dat zijn deze zeker en wat zijn ze lekker. Sowieso kun je natuurlijk al niet mis gaan wanneer er pindakaas in verwerkt zit. Stiekem heb ik er nog een beetje extra in gedaan, omdat ik het zo lekker vind. Deze koeken zijn zeker weten een aanrader!

Boek review zoet blij suikervrij www.jaimyskitchen.nl

Recept: Pindakaas & zaden koeken

Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd
Hoeveelheid: 8 koekjes

Ingrediënten:
35 gr havermeel of fijngemalen havermout
30 gr pompoenpitten
30 gr zonnebloempitten
30 gr sesamzaad
25 gr chiazaad
110 gr verse, ontpitte dadels
45 gr pure pindakaas
snufje zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een pakplaat met bakpapier.
  2. Meng alle ingrediënten op hoge snelheid in de keukenmachine en vorm dan (eventueel met vochtige handen) koekjes van het deeg.
  3. Bak de koeken in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat vervolgens goed afkoelen.

Tip: bewaar de koeken ongeveer 4 dagen in een luchtdicht bakje.

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen