Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hotspot: Déli-Verte in Roermond

Vandaag neem ik jullie mee naar een bijzonder culinaire eetwinkel in Roermond: Déli-Verte! Hier kun je terecht voor al je bijzondere delicatessen zoals mooie soorten olijfolie en azijn, prachtige kook- en keuken accessoires en verse traiteursmaaltijden. En dat is nog lang niet alles! In deze blog nemen we een kijkje in de winkel en laat ik jullie mijn favoriete producten zien!

Koken is echt mijn passie en inspiratie haal ik meestal uit mooie producten. Dit kunnen gekleurde bietjes zijn, een mooi stuk vis waar de visboer over verteld heeft óf een van de geweldige producten van Déli-Verte waar Mayke, de eigenaresse vol enthousiasme over verteld heeft. Want hou er rekening mee, je wordt aangestoken door haar enthousiasme.

Deli-Verte Roermond

Daarom wil ik graag wat meer over Mayke en haar mooie zaak vertellen. Ze heeft namelijk echt haar droom waargemaakt door het openen van haar zaak in januari 2012 en het opzeggen van haar baan in het bedrijfsleven. Ze liep met de gedachte om van haar passie voor mooie producten en koken haar werk te maken. Gesteund door haar lieve man, nam ze een sprong in het diepe. Gelukkig maar, want wij in Roermond, mogen blij zijn met Déli-Verte!

Maar waar komt de naam Déli-Verte vandaan? Eigenlijk heel eenvoudig en alles waar Mayke voor staat; heerlijke delicatessen en groen oftewel gezond, eerlijk en puur. Zo bevatten de azijnen geen suiker en de pesto's geen onnodige, vreemde toevoegingen. Elke delicatesse is op deze criteria getest, ander zou het niet verkocht worden bij Déli-Verte.

Ik laat jullie graag mijn persoonlijke favorieten zien, maar ook een kijkje in de prachtige winkel op de Neerstraat 20 te Roermond.

Delicatessen Roermond

De onwijs mooie azijnen, allemaal zonder toegevoegde suikers, dus je kun ze ook nog eens zonder zorgen door je salade doen!

DSC_1979

Alle mooie extra vergine olijfolie soorten, van het vat! Deze kun je in een mooie fles laten afvullen. Wanneer je die mooie fles de volgende keer mee neemt, krijg je €1,- korting. Dat is leuk!

Delicatesse azijn

Ze staan al mooi afgevuld klaar.  Zie je die gele staan? Dat is een azijn met mango, ben ik erg nieuwsgierig naar!

Vijgen Dadel Azijn Deli Verte

Dit is dus een persoonlijke favoriet. Ik mocht een klein flesje proberen en deze is echt een onwijs lekker. Je kunt echt de smaak van vijgen en dadels terug proeven en is dus ook een beetje zoetig. Hier heb ik ook een recept mee gemaakt namelijk; Salade met Makreel.

Olijf olie vat Deli-Verte

Prachtig plaatje toch? Eigenaresse Mayke kan je alles over haar olijfoliën vertellen; waar ze vandaan komen, hoe ze geperst worden en hoe je ze het beste in je gerecht kunt verwerken.

Mayke Deli-Verte Roermond

Trotse Mayke in haar prachtige zaak!

Pesto Biagi Delicatesse Deli-Verte

Tussen deze rij prachtige pesto's van Biagi staat een nieuwe favoriet! Deze pesto's zijn trouwens helemaal Biologisch en erg exclusief, maar volop te krijgen bij Déli-Verte!

Gele Pesto Biagi Italia

Deze gele pesto met onder andere pompoen en kerrie is de basis voor een heerlijk pasta recept welke nog op mijn blog zal verschijnen. Met dit potje (zonder onnodige toevoegingen en alleen natuurlijke ingrediënten!) is je maaltijd al snel helemaal compleet!

Déli-Verte Delicatesse Roermond

De winkel leeft! Mayke is altijd bezig met het maken van haar verse traiteur maaltijden in de winkel, midden in het pand. Gezelligheid is er altijd te vinden.

Cricks Delicatesse

Dit is ook weer een onwijs leuk merk wat verkocht wordt bij Déli-Verte, zoals je kunt zien is alles erg exclusief en dat is dan ook de filosofie van Mayke, het moet gewoon speciaal zijn en niet makkelijk ergens anders te verkrijgen! Deze producten van Crick's worden in Nederland gemaakt van speciaal geteelde tomaten. Hier zie je een heldere tomaten ketchup, umami pasta en de confituur van gerookte tomaten. De umami pasta heb ik inmiddels geproefd en deze is de bom! Umami valt te omschrijven als een hartige smaak en deze pasta pimpt elk gerecht. Heerlijk om een smaak mee te verrijken!

Deli-Verte Roermond

Heerlijk om alle rekjes af te struinen naar alle bijzondere producten!

Deli-Verte Roermond

Naast delicatessen kun je bij Déli-Verte ook terecht voor bijzondere kook- en keukenspulletjes. Denk bijvoorbeeld aan een spiralizer! Je weet wel, waar je van die mooie courgette pasta mee kunt maken!

Pannen

Dit is echt liefde op het eerste gezicht. Deze pannen wil ik echt graag in mijn nieuwe keuken!

Deli-Verte delicatesse

Nog een persoonlijke favoriet! Dit is een heerlijk kruidenzout met Italiaans zeezout, salie, knoflook en zwarte peper. Dit pimpt elk gerecht tot een feestje ;)

Truffel Deli-Verte

Ik ben gek op truffel, een van deze producten hoort ook tot een van de favorieten!

Déli-Verte Roermond

Deze basilicum pesto met truffel moet helemaal geweldig zijn volgens Mayke. Ik moet hem nog proberen want ik bewaar hem serieus voor een speciaal moment, zo hoog zijn mijn verwachtingen haha. Déli-Verte is het enige verkooppunt in Nederland van deze bijzondere pesto, dan zet je dus echt wel wat bijzonders op tafel.

Traiteur maaltijd Deli-Verte

Maar er is meer! Naast heerlijke delicatessen en mooie kook- en keuken accessoires, maakt Mayke verse traiteur maaltijden! Deze kun je afhalen van woensdag tot en met zaterdag. Alles is huisgemaakt en er is dagelijks een nieuw aanbod!

Traiteur maaltijd Deli-Verte

Samen met Erik mocht ik dan ook een verse maaltijd proberen! Dit is een Aubergine & Gehakt Quiche. Deze was erg lekker! Vaak vind ik quiche best machtig, omdat er veel deeg gebruikt wordt, maar deze heeft echt een lekkere dunne bodem en is onwijs goed gevuld. Dit gerecht was Erik zijn favoriet!

Traiteur maaltijd Deli-Verte

En dan Truffel Lasagne, ohhh ik hou van truffel vertelde ik toch! Deze is met zeer fijne paddestoelen en enorm zachte lasagne bladen. Dit was dus mijn favoriet, denk ik.. Want die quiche was toch ook wel erg lekker. Bij beide gerechten aten we een simpele groene salade. Heerlijk!

Heb jij dus een keertje geen zin om te koken, maar wil je wel een verse en lekkere maaltijd op tafel? Dan zijn de huisgemaakt traiteur maaltijden van Déli-Verte echt een geweldige optie!

Ik ben in ieder geval zeer enthousiast en heb een nieuw adresje voor alle bijzondere ingrediënten. Deze zul je zeker vaker op Jaimy's Kitchen voorbij zien komen!

Liefs Jaimy