Hotspots

Hotspot: Atelier Schinkel te Amsterdam

Heb jij ook als eens in een carwash gegeten?

Uhhh.. lijkt me niet! In ieder geval ben ik zeer verrast door de locatie van deze nieuwste hotspot in de Schinkelbuurt in Amsterdam. Laatst ben ik hier toevallig bij uitgekomen toen ik samen met vriendinnen Willemijn, Kelly en Nicole op zoek was naar een leuke, originele plek om te lunchen, in Amsterdam. Dit was dus vroeger een carwash, omgetoverd tot restaurant en bar! Je kunt hier lekker lunchen, dineren, borrelen en een avondje feesten. Klik snel door voor meer!

In Oud-Zuid, de Schinkelbuurt kun je Atelier vinden, wat ons betreft echt een nieuwe hotspot. In de zomer komt er een open terras, zodat je heerlijk van drankjes kunt genieten, terwijl je lekker in het zonnetje kunt zitten. Dat klinkt erg veelbelovend toch?

Atelier 9

Het ziet er echt helemaal TOP uit van binnen, we waren echt direct verkocht door het interieur.

Atelier 8

Die je de originele delen van de carwash nog? De witte tegels zien er flink gehavend uit, maar dit hoort allemaal bij de stijl die nagestreefd wordt. Oud met nieuw, industrieel met neon kleuren; very nice!

Atelier 7

Bij Atelier kun je lunchen, ideaal wanneer je in de Schinkelbuurt werkt, want de lunch die je hier krijgt is met verse producten en vaak nét even anders. Een heerlijke break van je werk dus. Daarnaast kun je dineren, borrelen en op zijn tijd kun je ook een flink feestje bouwen. Meteen vanuit je werk door naar Atelier dus!

Atelier 6

Dit is wat wij gegeten hebben! Gezellige boel he 😉

Atelier 2

Dit is de pompoensoep met pompoenpitten, crème fraiche, gegrilde paprika en een beetje rucola on top. De pompoen had een licht pittige smaak, erg lekker!

Atelier 3

Een ordinaire, maar o-zo-lekkere tosti van de plaat met Gruyere kaas! Het brood is trouwens ook echt heerlijk!

Atelier 5

Zelf koos ik voor de kroketjes. De eerste was een kroketje met Hollandse garnalen, venkel, kervel, oude kaas, pastinaak en groene peper. De peper was goed te proeven en dat vond ik erg lekker. Het andere kroketje was met gekonfijte eendenbout, truffel en knolselderij en was ook erg lekker. Waren het er maar meer!

Atelier 1

Het andere soepje dat gekozen was, was de Toscaanse tomatensoep. Deze vond ik echt ontzettend lekker, omdat hij ongelooflijk puur naar tomaten smaakte. Ik kreeg echt spontaan zin om tomatensoep te maken, dat ga ik dus ook snel doen!

Atelier 4

De verse gemberthee verdient ook een mooie foto, want het ziet er zo gezellig uit!

Aterlier 9

Het sapje wat ik koos, werd speciaal voor mij gemaakt; banaan, kiwi en ananas! Zeer geslaagde combi!

Zou jij bij Atelier willen gaan lunchen, dineren, borrelen of feesten?

Check ook even de website van Atelier: Atelier Schinkel, want ik kan jullie garanderen dat er erg veel leuks aan zit te komen!

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast en zullen hier zeker weten vaker komen!

Het adres: Valschermkade 16A, 1059CD Amsterdam

Nog even een afsluiter met een leuk filmpje over de verbouwing:

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mariska
    29 januari 2016 at 09:24

    Haha, ik wil in een carwash eten! Geweldig dit 😀

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.