Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zelfgemaakte teriyaki saus

Zelfgemaakte teriyaki saus

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

 • 60 ml sojasaus
 • 70 ml water
 • 1 el donkere basterd suiker
 • 1 el rijstazijn
 • 1 tenen knoflook
 • 2 cm gember
 • 1 el sesamolie
 • Optioneel: ½ tl maizena opgelost in een beetje water

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wist je dat het heel makkelijk is om zelf teriyaki saus te maken? Maak met dit recept binnen 10 minuten een heerlijke Aziatische saus. 

Alles over teriyaki saus

Wil je alles leren over deze heerlijke Aziatische saus, met zijn oorsprong uit Japan? Dan raad ik je aan om de blog over hoe je teriyaki saus maakt te lezen. Daar nog veel meer informatie, toepassingen en recepten met zelfgemaakte teriyaki saus. Hmm, dit is echt een favoriete saus in huize Jaimy's Kitchen. 

Wat zo top is aan de sus, is dat deze NIET spicy is en daarom helemaal kidsproof. Ik kook dit namelijk ook vaak voor ons zoontje van bijna 2 jaar en hij smult er enorm van. Laat me weten of jouw kids dit ook lekker vinden.

Recepten met zelfgemaakte teriyaki saus

Zoals altijd geef ik je nog graag even wat extra inspiratie mee voor lekkere recepten. In dit recept leer ik je hoe je de saus maakt, die je vervolgens in de onderstaande recepten kunt toepassen voor een volledige maaltijd. Maar laat je niet beperken, teriyaki saus is zowel lekker bij vlees, vis of vega. Wat is jouw favoriet?

 1. Kip met teriyaki saus
 2. (vegan) zalm met teriyaki saus
 3. Poké bowl met teriyakisaus

Recept voor zelfgemaakte teriyaki saus

Als je dit recept volgt heb je teriyaki saus voor ongeveer twee personen. Wil je meer? Vermenigvuldig dan de ingrediënten tot je de juiste hoeveelheid hebt. De saus kun je ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast. Zo kun je bijvoorbeeld een grotere portie maken en op dag 1 een lekkere poké bowl maken met de zelfgemaakte saus en zo kun je op dag 4 of 5 een heerlijke wok maken met de sauf, of maak lekker geroosterde broccoli met (vegetarische) kip spiesjes geglaceerd met de teriyaki saus.

Bereiding

Stap 1

Snijd de teentjes knoflook en gember in een paar grove stukjes.

Stap 2

Voeg in een steelpannetje het water, sojasaus, rijstazijn, knoflook en gember toe.

Stap 3

Begin met het verwarmen en voeg vervolgens de donkere basterd suiker toe. Zodra je de saus ziet indikken kun je de sesamolie toevoegen. Kijk of de saus dikker wordt binnen 5 minuten. Verwijder de knoflook en gember als de saus ingedikt is.

Stap 4

Om de saus in te laten dikken kun je eventueel extra suiker toevoegen, maar om de saus iets minder zoet te maken, kun je ook een beetje maizena in een kommetje oplossen in een beetje water. Voeg vervolgens toe aan de saus en laat nog een beetje door pruttelen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

aziatisch teriyaki saus saus

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴