Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoe maak je zelf tzatziki?

Wie kent nu niet Griekse tzatziki saus?Het is een romig Grieks bijgerecht, wat heerlijk is bij allerlei gerechten. Met dit makkelijke tzatziki recept maak je de allerlekkerste!

De lekkerste tzatziki

Deze tzatziki saus serveer ik graag bij maaltijden zoals pita's met vegetarische shoarma, gegilde groenten of gepofte zoete aardappelen. Eigenlijk smaakt het bij alle Griekse gerechten of recepten met een Grieks tintje lekker! Natuurlijk is Tzaztiki ook lekker bij een stukje stokbrood en is het onmisbaar bij de BBQ

Recept voor Tzatziki

Deze ingrediënten heb je allemaal nodig, maar kunnen ook varieren. Zo kun je ook kiezen voor munt of dille in plaats van peterselie. Een goede (Griekse) olijfolie maakt het helemaal af!

Tzatziki:

  • 1 komkommer
  • 175 gr Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl citroensap
  • undefined scheutje olijfolie
  • een paar takjes peterselie
  • peper en zout

Kijk naar de volledige bereiding in het recept zelfgemaakte Griekse tzatziki

De lekkerste tzatziki saus maken

Zelf tzatziki maken is heel eenvoudig en snel gedaan. Rasp de komkommer en laat deze heel goed uitlekken in een vergiet. Druk al het vocht eruit en meng de komkommer door de Griekse yoghurt. Rasp ook de knoflook en roer deze er doorheen. Voeg dan de smaakmakers (gehakte peterselie, peper, zout en citroensap) toe en laat het ongeveer 2-3 uur intrekken. Op deze manier trekken de smaken goed in en wordt de saus wat dikker. Maak het vervolgens af met olijfolie.