Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoe maak je zelf romesco saus?

Deze heerlijke Spaanse saus, uit Catalonië moet je geproefd hebben. Vol van smaak doro geroosterde paprika, tomaat, knoflook en noten. Een echte must voor bij vlees, vis of groenten.

Wat is Romesco saus?

Deze Catalaanse saus is een echte aanwinst uit Spanje en wordt gemaakt van paprika, tomaat, knoflook en noten. De saus kan ook lekker pittig gemaakt worden door verse rode peper toe te voegen. Dit kan geheel naar eigen smaak gedaan worden. In het recept op Jaimy's Kitchen worden geen pepers toegevoegd. Het is belangrijk om geroosterde paprika's te gebruiken, deze kun je uit pot kopen, of je maakt zelf geroosterde paprika's. Doordat de paprika's geroosterd worden, ontstaat er een extra diepe en zoete smaak. Romesco saus kan gezien worden als een Spaanse salsa.

Welke ingredienten heb je nodig voor Romesco saus?


Hoeveelheid: ongeveer 150 ml (2 personen)
Bereidingstijd: 15 minuten

2 gegrilde rode paprika's
200 gr tomaat
75 gr blanke amandelen
1 tenen knoflook
1 el citroensap
2 el olijfolie
1 tl gerookt paprikapoeder
een snuf chili poeder
peper en zout

Voor het hele recept en de bereidingswijze wil ik je graag doorverwijzen naar het recept asperges met romesco saus.

Recepten met Romesco saus

Deze saus kan eigenlijk bij vanalles gegeten worden. De Spaanse saus pas heerlijk bij vlees, vis en groenten. Dit zijn de meest favoriete combinaties met romesco saus:

  1. Romesco saus met gegrilde groenten zoals geroosterde bosui, gegrilde courgette of groene asperges
  2. Romesco saus met witte vis zoals kabeljauw of heekfilet
  3. Romesco saus met gegrilde garnalen of coquilles
  4. Romesco saus met gegrilde kip of ander vlees van de grill
  5. Romesco saus met geroosterde aardappeltjes

En alle overige saus kan uiteraard gegeten worden met een lekker stokbroodje!