Azië/ Travel/ Vietnam

Travel: Hoe vraag je een visum voor je reis naar Vietnam aan?

Vietnam e-visum www.jaimyskitchen.nl

Besloten om het prachtige land Vietnam te gaan ontdekken? Dan is één van de stappen die je moet ondernemen een visum aanvragen. In deze blog lees je hoe, wat de voorwaarden zijn en waar je dit het beste kunt doen.

Reizen naar Vietnam

Je hebt in ieder geval een te gekke keuze gemaakt door een reis naar Vietnam te boeken of op het oog te hebben. Mijn reis naar Vietnam was één van mijn mooiste reizen. Het land is prachtig met de groene, heuvelachtige binnenlanden en onwijs mooie stranden of kustlijnen met rotsen. Wil je mijn tips voor een reis door Vietnam? Daar schreef ik namelijk al eerder een blog over 11 tips voor het reizen door Vietnam.

Wat zijn de voorwaarden voor het nieuw e-visum voor Vietnam?

Voor het reizen naar Vietnam is een visum verplicht. Sinds 2018 heeft de Vietnamese regering een e-visum geïntroduceerd waardoor je voordat je naar het land reist al een visum kunt vragen. Dit doe je dus online in tegenstelling tot het eerdere ‘on arrival’. Dit bespaard je dus tijd! Je koop het visum online en ontvangt deze in je e-mail inbox. Belangrijk om te vermelden is dat het visum ‘on arrival’ nog steeds beschikbaar is, maar het geen garantie dat je het land binnenkomt en de wachtrijen kunnen lang zijn. Ga je voor zekerheid en snelheid? Dan is het e-visum jouw beste keus!

De voorwaarden:

 • Je hebt een geldig paspoort met een geldigheid tot na je verblijf in Vietnam.
 • Je moet het land betreden via één van de toegestane luchthavens, zeehavens of grensovergangen.
 • Tijdens de 30-daagse geldigheid van het e-visum mag je Vietnam in- en uitreizen en op de laatste dag van de geldigheid moet je Vietnam verlaten.
 • Je mag met het e-visum Vietnam één keer in reizen, omdat het een single entry visum is.
 • Zorg dat je een scan van je paspoort en een recente foto hebt voor het aanvragen.

Let op; de mogelijkheid voor het aanvragen voor een e-visum is momenteel alleen voor Nederlanders, niet voor Belgische reizigers.

Hoeveel kost het e-visum voor Vietnam?

De kosten voor een toeristen- of zaken visum voor Vietnam zijn € 39,95 per persoon. Dit is dus het visum waarbij je gewoon door kunt lopen op het vliegveld in Vietnam. Zorg wel dat je de geprinte versie van het e-visum in je handbagage bij je houdt.

Waar kun je het e-visum voor Vietnam aanvragen?

Je kunt het e-visum voor Vietnam heel makkelijk online aanvragen door eerst een online visumaanvraagformulier in te vullen. Betaal met iDEAL of Mister Cash en ontvang binnen 72 uur je visum in je e-mail inbox. Houd er dus rekening mee dat je dit ruim voor je reis doet en niet pas de dag van tevoren. Mijn favoriete visum partij is e-visums.nl, omdat zij via chat en telefoon aanwezig zijn om je te woord te staan.

Heel veel plezier met je reis naar Vietnam!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  11 x tips voor het reizen door Vietnam | Jaimy's Kitchen
  23 november 2018 at 08:00

  […] geschiedenis, dit zijn mijn tips om al dit moois te ontdekken. Eerder scheer ik al over hoe je een visum voor Vietnam aan kunt vragen. Mocht je op vakantie naar dit land gaan, moet je hier rekening mee […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.