Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Voedingsschema baby - 9 maanden eetschema

In deze reeks neem ik jullie mee in de voedingsschema's van onze zoon Noah. Deze keer zijn eetschema van 9 maanden oud.

Inspiratie voor baby voeding

Deze artikelen zijn bedoeld als inspiratie voor jullie. Ik deel graag mijn ervaringen met betrekking tot de voedingsschema's van Noah, maar houd er rekening mee dat elk kindje anders is. Tijdens onze zoektocht naar een goed eetschema heb ik zelf ook het internet afgestruind naar inspiratie. Hierbij vind ik het wel erg belangrijk om goed te kijken naar Noah en waar zijn behoeftes liggen. En uiteraard wat bij ons als ouders past. Dit is wat ik jou ook aanraad. Elke dag is anders en zo kan zelfs het schema per dag weer net een beetje anders zijn.
Hopelijk kunnen jullie een beetje inspiratie opdoen en geniet jouw kindje ook van al het lekkers dat hij of zij voorgeschoteld krijgt.

Voedingsschema 9 maanden

Noah heeft tot en met 6 maanden borstvoeding gekregen, met op het einde een mix van fles- en borstvoeding.
Melk voeding 1: 07:30/08:00 uur
Noah krijgt 180 ml water + 6 scheppen kunstvoeding.
Fruithapje: 09:15 uur

Hier krijgt Noah 1-2 stuks fruit. Vaak pureer ik fruithapjes van te voren en vries ik deze in. Denk hierbij aan gestoofde peer, mango of verse banaan, peer of meloen. Ook geef ik Noah nu vaker aardbeien, frambozen of blauwe bessen in stukjes gesneden. Hierna gaat Noah ergens tussen rond 09:30 uur naar bed voor een slaapje. Meestal slaapt hij tot ongeveer 11:00.

Melkvoeding 2 + brood: 12:00 uur

Noah krijgt 180 ml water + 6 scheppen kunstvoeding. Hierna krijgt Noah een 1-2 sneetjes brood. Meestal begint hij met de korstjes om lekker zelf op te knabbelen en geef ik stukje voor stukje het binnenste. Vaak geef ik ook een paar stukjes groenten erbij.

Inspiratie voor broodbeleg? Lees de blog die ik er over schreef.
Tussendoortje 3: 16:00 uur

Noah krijgt een tussendoortje en dit kan zijn; extra stukjes brood, stukjes groenten of fruit.

Groentehapje: 17:00 uur

Groeten met (zoete) aardappel, rijst of pasta. Daarbij voeg ik vlees, vis of ei.
Dit is ongeveer 150-200 gram. Afhankelijk van de dag.

Inspiratie voor groentehapjes? Lees de blog die ik er over schreef.
Als Noah naar de opvang gaat, krijgt hij vaak al om 16:00 uur een groentehap. Ik geef hem even goed een avondmaaltijd met wat groente op die dag.
Groenten: 18:00 uur
Vaak eten wij rond dit tijdstip en vindt Noah het uiteraard gezellig om iets mee te eten. Daarom eet hij vaak na zijn groentehap nog wat losse groenten mee. Zelf eten vind hij geweldig! Deze twee voedingen lopen een beetje in elkaar over.
Melkvoeding 3: 18:30/19:00 uur

Noah krijgt 210 ml water + 7 scheppen kunstvoeding.
Hierna gaat Noah naar bed. Zoals ik al eerder zei is elke dag anders en valt zijn bedtijd meestal tussen 18:30 uur en 19:00 uur. Over het algemeen is het rond 19.00 uur.

Veel eetplezier met je kleintje!