Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Review: Princess waterkoker met thermometer - perfect voor thee!

Mijn nieuwe waterkoker heeft iets tofs, namelijk een thermometer die de temperatuur van het water aangeeft. Ideaal bij het zetten van thee! Lees je mee naar mijn ervaring met de Princess Retro waterkoker?

Princes Retro waterkoker review

Al een tijdje ben ik op zoek naar een nieuwe waterkoker, omdat de waterkoker die ik had ten eerste heel oud is en ten tweede erg lekt met schenken. Tijd voor een nieuwe dus. Ik zag een leuk persbericht over de Princes Retro waterkoker en die trok meteen mijn aandacht. Dus, ik mag hem testen en ik vertel graag hoe de waterkoker mij bevalt. Handig, voor als jij ook op zoek bent naar een nieuwe waterkoker. Kleine disclaimer; ik heb de waterkoker dus gekregen, maar ik schrijf een review puur op mijn eigen ervaringen.

Princess retro waterkoker review voor thee www.jaimyskitchen.nl

Waterkoker met een thermometer

Dit is dus wat mijn interesse wekte; de thermometer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was dat ik de temperatuur niet kon instellen en dat de waterkoker dan automatisch uit zou gaan. Toch ging de teleurstelling snel weg. Ik moet zeggen dat ik dacht dat de thermometer erg snel op zou lopen, maar dat valt reuze mee. Je kunt makkelijk een klein oogje in het zeil houden! En als je de knop uitzet dan blijft het water ook echt op de contante temperatuur. Dus, ontzettend fijn! Ook kun je natuurlijk het water eerst laten koken en dan af laten koelen tot een bepaalde temperatuur. Dan is de temperatuur ook echt handig om precies te zien hoe warm het water is.

Waarom thee op verschillende temperaturen zetten?

Jonge theeblaadjes zijn delicater. Dus witte thee of groene thee komen beter tot hun recht wanneer je de blaadjes in minder heet water laat trekken. Gebruik je toch water van 100 graden Celsius, dan kan de thee een beetje bitter smaken. Voor zwarte thee geldt het tegenovergestelde, hierbij komen de smaken het beste tot zijn recht wanneer het water tegen het kookpunt aan zit.

Princess waterkoker review www.jaimyskitchen.nl

Op welke temperatuur thee zetten?

Wist jij dat dit dus verschilt per thee soort? Daarom is deze waterkoker juist zo handig! Want eerlijk, ik gebruik de waterkoker alleen voor thee (ok, mijn vriend ook voor zijn guilty pleasure cup noodles).
Dit zijn de beste temperaturen voor thee:
Zwarte thee op 95-100 graden Celsius
Oolong thee op 90 graden Celsius
Groene thee op 80 graden Celsius
Witte thee op 70 graden Celsius
Heel handig dus met deze waterkoker! Dus mocht je op zoek zijn naar een waterkoker waar je het perfecte kopje thee mee kunt zetten, dan is de Princess retro waterkoker wat mij betreft een aanrader!
 

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen