Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zelfgemaakte ice tea met aardbeien

Zelfgemaakte ice tea met aardbeien

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 3 tl verbena refresh (Frank about Tea)
  • 5 aardbeien
  • 1 stengel rabarber

Benodigdheden:

  • karaf
  • zeefje

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Ice tea kun je onwijs makkelijk zelf maken, een fris en zomers drankje voor in de zomer. Deze variant is met verbena thee, aardbeien en nog een leuke twist.

Hoe maak je zelf ice tea?

Het maken van ice tea heb je binnen 5 minuten gedaan. Daarna is het wel even belangrijk om de thee 3-8 uur te laten trekken voor een optimale smaak. Ice tea maak je met koud water, een belangrijke stap. Je maakt het dus niet met warm water. Door het gebruik van koud water maak je eigenlijk een slow-brew, waardoor de smaken langzaam in het water trekken, er minder cafeïne vrijkomt en de smaak minder bitter is. Wil je meer leren over met maken van cold-brew thee? Lees dan mijn blog ‘Hoe maak je zelf ice tea?'.

Alles over Frank about Tea

Recent heb ik kennis gemaakt met de heerlijke thee van Frank about Tea. Deze thee komt rechtstreeks vanuit Sri Lanka of Kenia van de theeboer(innen) vandaan. Dit merk heeft een mooie missie om een eerlijke prijs neer te zetten voor de boeren door de hele keten zo simpel mogelijk te houden, zonder onnodige schakels tussen boer en consument. Daarnaast is dit thee zoals je ‘m niet in de supermarkt vindt. Frank about tea heeft verrassende theesmaken gemaakt van eersteklas ingrediënten. Daar word niet alleen jij beter van, ook thee-boerinnen in Kenia kunnen dankzij het sociale fonds van Frank about tea een beter bestaan opbouwen. Dat is mooi toch?

Thee met korting!

Je ontvangt tijdelijk een thee cadeau (tot wel 14€) met code JAIMY bij een bestelling van minimaal 1 thee. Misschien wel de thee voor dit recept!

Let op: de thee heb je binnen 5 minuten gemaakt, maar het is belangrijk dat de thee 3-8 uur getrokken wordt, afhankelijk van de intensiteit van de smaak.

 

*Dit recept is tot stand gekomen middels een samenwerking met Frank about Tea

Bereiding

Stap 1

Voeg een liter water in een karaf en voeg hierbij de losse theeblaadjes. Laat dit ongeveer 3 uur trekken en maximaal 6 uur.

Stap 2

Zeef na het trekken van de thee, de theeblaadjes uit de ice tea. 

Stap 3

Snijd aardbeien in stukjes en voeg bij de ice tea. Schaaf eventueel ook een stengel rabarber en voeg dit erbij. Serveer de ice tea met ijsklontjes. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

ice tea smoothies & drankjes thee zomer aardbeien rabarber lente

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴