Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoe maak je mayonaise?

Als ik eerder geweten had dat mayonaise maken zó makkelijk is, was ik er eerder mee begonnen. Het is echt binnen een handomdraai gemaakt en onwijs lekker. Hier dus mijn recept voor mayonaise met in dit geval citroen en knoflook, heerlijk!

Zelf mayonaise maken

Deze mayonaise maakte ik voor een recept, namelijk het recept voor een aardappel en artisjok salade. Daar vond ik de toevoeging van citroen en knoflook lekker bij maar dit zijn optionele smaakmakers. Zelf vind ik dit wel echt aanraders om toe te voegen, maar hier kun je natuurlijk een beetje mee spelen. Denk bijvoorbeeld aan een beetje truffelolie, dat is ook erg lekker om erbij te voegen! Daarnaast maak ik de mayonaise met een staafmixer, lekker makkelijk. Nog ambachtelijker is het natuurlijk als je het met een garde in een kom maakt, maar die keuze is geheel aan jou! Houd er dan rekening mee dat het allemaal iets langer duurt.

Mayonaise maken, stap voor stap

In de stappen hieronder zie je hoe je de mayonaise makkelijk kunt maken. Zoals je ziet, is het niet moeilijk en is de zelfgemaakte mayonaise ontzettend snel klaar. Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten in huis, dus je kunt snel aan de slag!

Hoe maak je mayonaise www.jaimyskitchen.nl

Hoe maak je mayonaise?

Hoeveelheid: 200 mililiter
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
2 eidooiers
1 teen knoflook
½ tl mosterd
2 tl witte wijn azijn
150 ml zonnebloemolie
1 el citroensap

Bereiding:

  1. Rasp de knoflook fijn en voeg dit in je meng kom.
  2. Voeg hierbij de ei dooiers, witte wijn azijn, citroensap en mosterd. Mix dit een beetje door met de mixer.
  3. Voeg nu, beetje bij beetje de olie toe, tot je ziet dat het een geheel wordt. Het mengsel zal dikker worden en glad.
  4. Mix nu voorzichtig verder tot de mayonaise de juiste dikte heeft. Hoe meer olie je toevoegt, hoe dikke de mayonaise. Proef tussendoor ook of er voldoende citroensap in je mayonaise zit.
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen