Hoofdgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: 3 x Hassel Back Kip

In mijn zoektocht naar een hoofdgerecht op de JaimysKitchen te zetten welke geschikt is voor Kerstmis, ben ik uitgekomen bij gevulde kip ofwel mooi gezegd hassel back kip! Ik heb drie varianten gemaakt, zodat er wat te kiezen is, of je maakt natuurlijk ook alle soorten, want lastig is het niet! Erik en ik hebben er in ieder geval enorm van genoten.

Eigenlijk eet ik niet meer heel vaak vlees, omdat ik er niet enorm van houd. Deze kip is wel erg lekker, omdat ik hem in de oven maak. Daardoor blijft de kip vrij sappig en wordt het niet droog. De vullingen zijn ook erg lekker, dus ik kan zelf zeggen dat ik het recept zeer geslaagd vind.

Ingrediënten voor 3 soorten:

– 3 kipfilets
– 2 plakjes ontbijtspek of bacon
– een plakje gorgonzola
– 2 zongedroogde tomaten
– een plakje feta
– 70 gr spinazie
– 1 tot 2 kleine plakjes geitenkaas
– olijfolie
– zwarte peper

Voor erbij:
– Bimi

Hassel Back Kip Kerst Recept

De kip maak ik in de oven, in een met olie ingevette ovenschaal, zodat de kaas niet teveel kan gaan lopen. Ook serveer ik het met bimi, maar je kunt er ook pasta met pesto bij eten of aardappeltjes. Eigenlijk alles en waar jij zin in hebt. Verwarm de oven op 180 graden en de kip mag ongeveer 30 minuten garen in de oven. De bereidingswijze blijft bij elke vulling hetzelfde.

De verschillende varianten:

Geitenkaas en Bacon

Hassel Back Kip Kerst Recept

– 1 kipfilet
– 2 plakjes bacon of ontbijtspek
– gorgonzola
– verse zwarte peper

Bak de bacon alvast voor in een pan, zodat het voor de helft gaar is. Snijd de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een stukje bacon en een klein stukje gorgonzola. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.

Spinazie en geitenkaas

Hassel Back Kip Kerst Recept

– 1 kipfilet
– 70 gr spinazie
– 2 plakjes geitenkaas
– zwarte peper

Roerbak de spinazie alvast voor. Snijd de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een beetje geroerbakt spinazie en een klein stukje geitenkaas. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.

Zongedroogde tomaat en feta

Hassel Back Kip Kerst Recept

– 1 kipfilet
– 2 zongedroogde tomaten
– een paar plakjes feta kaas
– zwarte peper

Snijd de zongedroogde tomaat in dunne reepjes. Dan snijd je de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een beetje een reepje zongedroogde tomaat en een klein stukje feta. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.

En dat is het! Lijkt jou dit een lekker recept voor tijdens het Kerstdiner?

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Daphne
    20 december 2016 at 10:49

    Oooh ze zijn echt alle drie wel heel erg lekker!

  • Reply
    Inostrate
    12 november 2017 at 10:08

    Het ziet er heerlijk uit zoals alle foto’s op je blog! Zeker iets om met Kerst te maken.

  • Leave a Reply