Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

3x Hassel Back Kip

3x Hassel Back Kip

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


  • 3 kipfilet
  • 2 ontbijtspek of bacon
  • 1 gorgonzola
  • 2 zongedroogde tomaat
  • 1 feta
  • 70 gr spinazie
  • 1 geitenkaas
  • Geitenkaas en Bacon
  • 200 gr Bimi

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

In mijn zoektocht naar een hoofdgerecht op de JaimysKitchen te zetten welke geschikt is voor Kerstmis, ben ik uitgekomen bij gevulde kip ofwel mooi gezegd hassel back kip! Ik heb drie varianten gemaakt, zodat er wat te kiezen is, of je maakt natuurlijk ook alle soorten, want lastig is het niet! Erik en ik hebben er in ieder geval enorm van genoten.

Hassel back kip in 3 varianten

Het geheim is dat deze kip in de oven is gemaakt. Daardoor blijft de kip vrij sappig en wordt het niet droog. De vullingen zijn ook erg lekker,.

Bereiding

Stap 1

De kip maak ik in de oven, in een met olie ingevette ovenschaal, zodat de kaas niet teveel kan gaan lopen. Ook serveer ik het met bimi, maar je kunt er ook pasta met pesto bij eten of aardappeltjes. Eigenlijk alles en waar jij zin in hebt. Verwarm de oven op 180 graden en de kip mag ongeveer 30 minuten garen in de oven. De bereidingswijze blijft bij elke vulling hetzelfde.

Stap 2

Voor de Geitenkaas en Bacon variant:

Bak de bacon alvast voor in een pan, zodat het voor de helft gaar is. Snijd de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een stukje bacon en een klein stukje gorgonzola. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.

Stap 3

Voor de Spinazie en geitenkaas variant

Roerbak de spinazie alvast voor. Snijd de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een beetje geroerbakt spinazie en een klein stukje geitenkaas. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.

Stap 4

Voor de Zongedroogde tomaat en feta variant

Snijd de zongedroogde tomaat in dunne reepjes. Dan snijd je de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een beetje een reepje zongedroogde tomaat en een klein stukje feta. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bacon hoofdgerechten geitenkaas zongedroogde tomaat gorgonzola

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴