3x Hassel Back Kip

3x Hassel Back Kip
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
- 3 kipfilet
- 2 ontbijtspek of bacon
- 1 gorgonzola
- 2 zongedroogde tomaat
- 1 feta
- 70 gr spinazie
- 1 geitenkaas
- Geitenkaas en Bacon
- 200 gr Bimi
In mijn zoektocht naar een hoofdgerecht op de JaimysKitchen te zetten welke geschikt is voor Kerstmis, ben ik uitgekomen bij gevulde kip ofwel mooi gezegd hassel back kip! Ik heb drie varianten gemaakt, zodat er wat te kiezen is, of je maakt natuurlijk ook alle soorten, want lastig is het niet! Erik en ik hebben er in ieder geval enorm van genoten.
Hassel back kip in 3 varianten
Het geheim is dat deze kip in de oven is gemaakt. Daardoor blijft de kip vrij sappig en wordt het niet droog. De vullingen zijn ook erg lekker,.


Bereiding
Stap 1
De kip maak ik in de oven, in een met olie ingevette ovenschaal, zodat de kaas niet teveel kan gaan lopen. Ook serveer ik het met bimi, maar je kunt er ook pasta met pesto bij eten of aardappeltjes. Eigenlijk alles en waar jij zin in hebt. Verwarm de oven op 180 graden en de kip mag ongeveer 30 minuten garen in de oven. De bereidingswijze blijft bij elke vulling hetzelfde.
Stap 2
Voor de Geitenkaas en Bacon variant:
Bak de bacon alvast voor in een pan, zodat het voor de helft gaar is. Snijd de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een stukje bacon en een klein stukje gorgonzola. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.
Stap 3
Voor de Spinazie en geitenkaas variant
Roerbak de spinazie alvast voor. Snijd de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een beetje geroerbakt spinazie en een klein stukje geitenkaas. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.
Stap 4
Voor de Zongedroogde tomaat en feta variant
Snijd de zongedroogde tomaat in dunne reepjes. Dan snijd je de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een beetje een reepje zongedroogde tomaat en een klein stukje feta. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Deel dit recept
Social media
Kopieer link