Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Frambozen tiramisu met witte chocolade

Frambozen tiramisu met witte chocolade

Bereidingstijd: 20 min.

Opstijven 60 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 1.5 el suiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 0.5 citroen
  • 225 gr frambozen
  • 100 gr lange vingers
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 4 blokjes witte chocolade

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit heerlijke Italiaanse dessert is gemaakt met de lekkerste frambozen, citroen en witte chocolade. Een lekker fris toetje, waar zeker iedereen blij van wordt!

De lekkerste frambozen tiramisu

De frambozen maken dit recept heerlijk fris en zoet, in combinatie met een lichte citroensmaak. De zoete witte chocolade maakt dit toetje helemaal af! De frambozen van Berrybrothers (Roggel, Limburg) zijn wat mij betreft de allerlekkerste. Deze kun je uit de automaat halen en zo heb je de meest verse frambozen. De combinatie van frambozen en witte chocolade is heerlijk zomers en het vult elkaar onwijs goed aan. Het is mogelijk om de tiramisu een dag van te voren te maken en in de koelkast te bewaren. In deze tiramisu zijn geen rauwe eieren verwerkt, dus het is voor iedereen geschikt!

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Dit recept is tot stand gekomen met de rode bessen van Berry Brothers.

Bereiding

Stap 1

Doe de slagroom met de mascarpone, vanille aroma, citroensap en suiker in een kom en mix in 3-5 minuten tot een romig, stevig en glad mengsel.

Stap 2

Voeg het sinaasappelsap in een kommetje. Wentel de lange vingers één voor één door het sap en leg direct een laagje lange vingers in elk glaasje. Verdeel hier een flinke eetlepel van het mascarpone mengsel overheen. Neem 3 tot 5 frambozen, scheur deze open en leg deze over de mascarpone. Herhaal deze stappen, maar laat bovenop de frambozen heel.

Stap 3

Rasp witte chocolade over de frambozen tiramisu's. Plaats de frambozen tiramisu met witte chocolade in de koelkast om op te stijven voor minstens 1 uur.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴