Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

BBQ hasselback aardappel

BBQ hasselback aardappel

Bereidingstijd: 35 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 aardappelen (iets kruimig)
  • 4 el olijfolie
  • 1 el rozemarijn
  • peper en zout

Tzatziki

  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1 tenen knoflook
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Keukenhulpjes:

  • keukenmachine
  • of rasp
  • BBQ
  • 4 houten spiesen
  • aluminium folie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze aardappelen zijn lekker zacht en kruidig, lekker vol van smaak omdat deze op de barbecue bereid worden!

Hasselback aardappelen

Hasselback is eigenlijk een kookwijze waarbij je kleine inkepingen maakt in de aardappel, maar dit kan ook met andere groenten zoals courgette. In dit recept bereid ik de aardappelen hasselback, om vervolgens op de BBQ te bereiden. Door de inkepingen gaan de smaken van de olie, rozemarijn, peper en zout helemaal tot het midden van de aardappel. Ook komen er kleine krokante stukjes door de insneden. Dit kun je heerlijk in de oven bereiden, maar dus ook op de BBQ. En ziet het er niet onwijs leuk uit?!

Hoe heb jij jouw BBQ het liefst?

Ik ben onwijs benieuwd hoe jij het liefste een BBQ voorbereid en van welke gerechten je het meeste geniet. Ben je iemand die altijd hetzelfde maakt bij de barbecue, of ben je van het experimenteren? Laat me ook weten of je recepten mist voor bij de BBQ, want dan zorg ik ervoor dat deze recepten ook op de website komen te staan. Neem een kijkje tussen de BBQ recepten. Stuur je mij een berichtje?

Bereiding

Stap 1

Week de houten spiesen in water, ongeveer 30 minuten.

Stap 2

Prik een aantal gaatjes in de aardappelen en snijd inkepingen in de aardappelen. Neem een een vel aluminium folie en leg de aardappel erop. Verdeel olijfolie, rozemarijn, peper en zout er overheen. Vouw het vel aluminium folie goed dicht.

Stap 3

Leg de aardappelen ongeveer 20-30 minuten tot tussen de kolen van de BBQ. Controleer tussendoor de aardappelen, omdat de kooktijd nogal kan wisselen de grootte van de aardappel en hoe heet de BBQ is. 

Stap 4

Maak de tzatziki door eerst de komkommer te raspen of fijn te malen in een keukenmachine. Pers vervolgens zoveel mogelijk water uit de komkommer. Meng de overgebleven komkommer door de Griekse yoghurt. Rasp ook een teen knoflook boven de tzatziki. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Stap 5

Zodra de aardappelen gaar zijn, neem dan de houten spiesen en rijd de aardappel hier voorzichtig aan. Let op want de aardappel zal heet zijn. Leg de aardappelen nu nog even op het rooster zodat deze een lekkere grill kleur krijgt!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten aardappel diner rozemarijn bbq kids
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴