Hapjes & Dips/ Ontbijt/ Pasen/ Vega & Vegan

Recept: 3x gevulde eieren met avocado, kerrie en tomaat + paprika

Gevulde eieren met avocado, tomaat en kerrie www.jaimyskitchen.nl

Gevulde eitjes zijn natuurlijk het ultiem recept voor tijdens Pasen. In deze blog laat ik 3 verschillende recepten voor gevulde eieren zien. In de eerste zit een vulling van avocado, in de tweede een kerrie vulling en in de derde een vulling van tomatenpuree en paprikapoeder.

Een klassiek recept voor gevulde eieren en met een twist

Leuk verhaal achter deze gevulde eieren, want het recept voor deze eieren komt van mijn moeder. Of eigenlijk van mijn opa moet ik zeggen. Dan heb ik het over de variant met kerrie en tomaat & paprika. Mijn moeder maakte deze tijdens Kerst, iedereen vond het lekker en nadat ik dit aan vriendinnetje Natascha vertelde maakte zij dit ook met Oud & Nieuw. Ook daar vond iedereen het lekker. Dus, het moest op Jaimy’s Kitchen komen. Ook voegde ik mijn eigen variant toe; met avocado.

Paas recepten gevulde eieren met avocado kerrie en tomaat www.jaimyskitchen.nl
Recept: 3x gevulde eieren met avocado, kerrie en tomaat + paprika

Hoeveelheid: 20 gevulde eieren
Bereidingstijd: 30 minuten

Gebruik voor dit recept 10 hele eieren.

Gevuld eieren met avocado

Ingrediënten:

7 eieren
1 el mayonaise
½ avocado
peper en zout
gehakte bieslook

Gevuld eieren met kerrie

Ingrediënten:

6 eieren
1 el mayonaise
½ tl kerriepoeder
peper en zout
gehakte bieslook

Gevuld eieren met tomatenpuree en paprikapoeder

Ingrediënten:

7 eieren
1 el mayonaise
½ tl paprikapoeder
1 tl tomatenpuree
peper en zout
gehakte bieslook

Benodigdheden:
een spuitzak

Bereiding:

  1. Kook de eitjes in ongeveer 8 minuten. De eitjes moeten hardgekookt zijn.
  2. Laat de eitjes goed schrikken in koud water. Zodra de eitjes afgekoeld zijn, pel deze dan. Zorg wel echt dat deze goed koud zijn. Halveer de eitjes in de lengte.
  3. Verwijder de eidooiers uit de eitjes en verdeel dit over drie verschillende kommetjes. Voeg nu in deze drie verschillende kommetjes de verschillende ingrediënten toe. Prak het eigeel met de overige ingrediënten tot een smeuïg geheel.
  4. Voeg de drie verschillende vullingen één voor één in de spuitzak en vul vervolgens de halve eitjes met de vullingen. Was tussendoor de spuitzak, zodat de mengsels niet met elkaars mixen. Maak de eitjes af met gehakte bieslook.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Paprika's gevuld met ei uit de oven! | Healthyfoodie
    16 april 2019 at 06:03

    […] maakte super easy peasy, yummy appelflapjes met appel en abrikoos, gevulde eieren met 3 verschillende vullingen en een heerlijk mooi gevuld Turks […]

  • Reply
    Granola cups gevuld met kokosyoghurt en zomerfruit | Healthyfoodie
    16 april 2019 at 06:03

    […] maakte super easy peasy, yummy appelflapjes met appel en abrikoos, gevulde eieren met 3 verschillende vullingen en een heerlijk mooi gevuld Turks […]

  • Leave a Reply