Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

De verbouwing inclusief nieuwe badkamer

Ik geef je graag mijn tips voor bij een verbouwing en neem je mee in onze verbouwing.

Als je mij op Instagram volgt dan weet je vast dat wij de laatste maanden van 2021 een grote verbouwing uitgevoerd hebben. We zijn hiervoor maar liefst 2,5 maand ons huis uit geweest en in totaal zijn we bijna 4 maanden bezig geweest.

Voor & na - de tekening

Hier zie je hoe ons huis was, en hoe het geworden is op de tekening. De rode lijnen is de oude situatie en de groene lijnen de nieuwe situatie. Boven is de 1e verdieping en onder is de 2e verdieping. Zo kun je zien dat er een aantal ingrijpende en constructieve aanpassingen gedaan zijn: het verplaatsen van de trap, een doorgang tussen de slaap- en badkamer en het plaatsen van een groot, nieuw raam in de zijgevel (niet echt zichtbaar op de foto). 

Linkerkant 1e verdieping

Rechterkant 1e verdieping

Tip 1: Neem een architect voor de plan fase

Wij hebben een architect in de arm genomen voor het ontwerp. Als je een grote verbouwing gaat doen, dan kan ik dit zeker aanraden. Wij zijn met een open blik de planfase in gegaan en daar kwam uit dat we een grote constructieve aanpassing zouden gaan doen. We hebben ervoor gekozen om de trap te verplaatsen, de badkamer te vergroten en daardoor ook een nieuw, groot raam hebben moeten maken aan de zijgevel. Door deze keuzes is er een hele balkenlaag vervangen, zodat er een nieuwe constructie gemaakt kon worden.

Tip 2: Doe een traprenovatie!

Wij zijn zo onwijs blij met de overzet traptreden van Floer. Beneden wilden we geen nieuwe trap, omdat dit een beetje overbodig was. De trap was namelijk in prima staat ondanks dat de look een flinke opknapper kon gebruiken. Daarom kozen we voor een traprenovatie. In ons geval betekende dit om de stootborden en zijkanten te schilderen en daarbij overzet tredes te plaatsen. Wat ik zelf erg mooi vind is dat de tredes matchen met de laminaatvloer die we overal gelegd hebben. Zo is het een mooie, rustige basis.

Tip 3: Shop rond voor de items in de badkamer en beperk je niet voor 1 winkel.

Wij hebben ons niet bepekt tot één winkel voor het shoppen van de meubels. We hebben bijvoorbeeld het bad in een andere winkel gekocht als het overige sanitair en de tegels. Daarnaast hebben we de meubelen laten maken door een meubelmaker. Rodén heeft deze gemaakt en daar zijn we onwijs blij mee. Ze hebben het wastafelmeubel, een kastje en een bankje gemaakt. Daarnaast ook nog wat afwerking zoals een badplank, vensterbanken en plankjes. Het geeft exact de sfeer die wij wilden, een spa gevoel in de winkel!

Tip 4: En-suite badkamer

Wat zijn we hier blij mee zeg. Er is nu een deur tussen de badkamer en slaapkamer, want onwijs praktisch is. Voorheen zat achter de plek waar nu de deur zit, de trap naar de zolder op een overloopje. Door het verplaatsen van de trap, is er dus extra ruimte ontstaan en hadden we de mogelijkheid om een doorgang te maken. We hebben vanuit beneden een mooie trap die zich op de eerste verdieping splits naar twee kleine trapjes, eentje rechts en eentje links. Voorheen moesten we deze kleine trapjes af en op om naar de badkamer te gaan. Heel fijn dat we nu een directe verbinding met de badkamer hebben!

Onze highlights

We hebben een aantal highlights in deze verbouwing.

De vloer van Floer

Wij hebben gekozen voor een mooi breed laminaat vloer, deze komt van Floer.nl. Via Instagram kreeg ik al vaker vragen over de gekozen vloer, dit is de Landhuis Laminaat in de kleur ‘Onbehandeld Eiken’. De reden dat wij voor deze laminaat gekozen hebben is, omdat deze extra breed is in de plank, namelijk 32,8 cm. Ook heeft het een doorlopend patroon, waardoor de plank niet meer lijkt te stoppen. Daarnaast is deze waterproof afgewerkt. Daarnaast zijn we fan van de kleur. Het grootste voordeel aan deze laminaat is dat er dus bijpassende traptreden zijn, die in dezelfde kleur als het laminaat is. Daarom kozen wij dus om zowel de oude als de nieuwe trap met deze overzet treden te bekleden, zoals je hierboven al kon lezen.

De gouden kranen

Ik ben onwijs blij met de keuze om gouden, of eigenlijk messing te kiezen voor alle kranen, de douche, de drukplaat bij het toilet. het geeft een hele fijne sfeer aan de badkamer, de spa look waar we naar op zoek waren. Wat een feestje.

Veel stucwerk in de badkamer

In principe hebben we niet veel tegels in de badkamer. de tegels zitten in de gehele douche en achterwand van de badkamer. Verder zit hebben we voor dezelfde tegeltjes achter het toilet en de wastafel gekozen. De rest is allemaal gestuct en geverfd in een mooie beige tint. Het geeft een hele huiselijke sfeer aan de badkamer, ik ben er gek op!

Heb je een vraag over de verbouwing? Stuur me gerust een berichtje!

 

Even een shout-out naar onze aannemer, Steegh Bouwservice die alles onwijs mooi gemaakt heeft. Het verschil werk gemaakt in de communicatie en het meedenken. Ga je verbouwen in de buurt van Roermond? Neem zeker even contact op ;). De foto's van het interieur zijn gemaakt door Maartje van Berkel en de foto's waar wij zelf opstaan door Q fotografie.