Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

6 x tips om je slaapkamer te pimpen!

Een interieur blog op mijn website die over food gaat. Dat kan gewoon, want ik wil jullie soms ook een kijkje in mijn leven geven. En de laatste jaren is dit naast koken uitgebreid naar ook reizen, ons nieuwe huis en een stukje duurzaamheid. Deze keer laat ik jullie mijn tips zien om je slaapkamer een make-over te geven.

Een kijkje in mijn leven

Ja, dat is het eigenlijk. Mijn leven bestaat natuurlijk uit meer dan alleen maar eten en koken. De afgelopen heb ik bijvoorbeeld veel nagedacht over het pimpen van onze slaapkamer, met een paar kleine aanpassingen. Ik vond het onwijs leuk om te doen en daarom heb ik een paar leuke tips op een rijtje gezet!

Slaapkamer make-over www.jaimyskitchen.nl

1. Koop een nieuw dekbed overtrek

Want dat geeft je slaapkamer meteen een andere look! Meestal hebben wij een simpel wit dekbedovertrek op ons bed liggen en dat vind ik mooi! Toch geeft een nieuw dekbedovertrek meteen een andere look aan je slaapkamer. Op dekbed discounter zocht ik een mooi nieuw dekbed uit voor de nieuwe look. (Ik werk bijna verleid om een nieuwe boxspring te kopen voor een zacht prijsje). Ik koos voor een lichtgrijze variant, want ik vind het het mooi om de kleuren in de slaapkamer een beetje neutraal te houden. Dat heeft met tip nummer 2 te maken...

Slaapkamer make-over www.jaimyskitchen.nl

2. Groen in je slaapkamer!

Want met rustige kleuren in je slaapkamer creëer je een mooie basis om de planten echt tot uiting te laten komen. Het groen is niet alleen mooi, maar planten zuiveren ook nog eens de lucht. Erg gezond dus, die groene vrienden. Persoonlijk vind ik groen erg veel sfeer in een ruimte brengen. Op de foto's zie je een erwtenplant, een Alocasia Zebrina en een Sansevieria Laurentii, deze heb ik allemaal besteld bij plantje.nl. Het pannenkoeken plantje oftewel de Pilea heb ik al een tijdje en kocht ik in het tuincentrum. Let met planten goed op op welke plek je ze neerzet en houd altijd rekening met direct zonlicht, niet alle planten kunnen hier tegen. Kijk goed naar de ruimte en laat je adviseren.

3. Verf de  muren, of een deel ervan óf niet!

Bijvoorbeeld donkerblauw, dat geeft een chique sfeer bijvoorbeeld. Of wat denk je van lichtgrijs of... gewoon wit! Ja, zelf heb ik erg lang getwijfeld of ik alle muren zou verven, één muurtje of zelfs een lambrisering. Begrijp je niet verkeerd, ik vind het echt allemaal heel mooi. Toch koos ik ervoor om alle muren helemaal wit te houden. Waarom? Omdat ik van licht in de slaapkamer hou, zo hebben wij bijvoorbeeld ook géén zonwering voor de ramen. Vaak hoor ik dat het vreemd is, maar wij vinden niets fijner dan wakker worden van daglicht. En daarom, heb ik ervoor gekozen om ook alle muren wit te houden. Daarnaast komen ook die mooie groene planten goed tot zijn recht toch?

Slaapkamer make-over www.jaimyskitchen.nl

4. Wand decoratie

Leuke decoratie voor aan de muur, maakt de slaapkamer steeds meer af. Ik verzamelde overal en nergens leuke decoratie zoals een wandhanger uit Bali, een houten master dat ik kreeg van een houtsnijder in Bali, leuke schilderijtjes uit Vietnam en een toffe quote. Ook kocht ik leuke wandhangers met groene plantjes erop, dat past dan weer goed bij de planten in de slaapkamer. Als laatste vond ik laatst een toffe schelp, waar ik een (nep) plantje in verstopt heb. Dit allemaal past enorm bij mijn persoonlijkheid, waardoor ik me meteen thuis voel.

Slaapkamer make-over www.jaimyskitchen.nl

5. Vergeet het plafond niet!

Want daar kun je ook leuke dingen aan hangen, zoals deze planten hanger van touw. Wanneer je een haakje in het plafond vast maakt kun je eraan hangen wat jij wilt. In mijn geval is dat... nog een plantje! Natuurlijk bevestig je ook lampen aan het planfond en kies eentje die goed bij je persoonlijke stijl past. Ik ging voor een bamboe lamp, die wit geverfd is, omdat ik dat bij de rest van de sfeer vind passen.

Slaapkamer make-over www.jaimyskitchen.nl

6. Laat je mooie kleding zien.

Let op dat een kledingrekje niet te vol en rommelig wordt, want dan is er niets moois meer aan. Hoe je dit rekje dan wel mooi kunt houden? Daar je mooiste items te kiezen, ongeveer 8 stuks. Zorg dat de kleuren goed bij elkaar passen en hang er een mooie accessoire bij. Denk aan een tas of een mooie hoed.

Dit zijn mijn tips voor een toffe, nieuwe slaapkamer met slechts een paar kleine aanpassingen. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en mocht je aan de slaapkamer beginnen? Veel succes!

 

Trek gekregen in meer wooninspiratie? Kijk dan hier!