Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zoet zure gehaktballetjes

Zoet zure gehaktballetjes

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 550 gr rundergehakt
  • 3 el ketjap manis
  • 1.5 el mosterd
  • 1 ei
  • 3 el paneelmeel

Saus:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 10 el ketchup
  • 1 el sambal
  • 2 el azijn
  • 4 el mosterd
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el volle donkere basterdsuiker

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke zoet, zuur en pittige gehaktballetjes zijn een echte traktatie. De saus maken de balletjes onwijs lekker en goed te combineren. Maak een lekker grote portie en vries ze in, dan kun je ze op elk moment eten.

Gehaktballetjes in zelfgemaakte zoet zure saus

Tijdens carnaval twee jaar terug mocht ik meegenieten van een lekkere lunch bij de ouders van een vriendinnetje. Dit waren gehaktballetjes in een zoetzure saus, een carnaval klassieker! Een weekje later wilde ik ook gehaktballetjes maken, maar aangezien ik geen recept van de gehaktballetjes die ik toen gegeten heb, ben ik zelf ingrediënten gaan samenstellen om mijn eigen zoetzure gehaktballetjes recept samen te stellen. Het recept is inmiddels een groot favoriet! 

Bereiding

Stap 1

Begin met het marineren van het gehakt. Meng het gehakt met alle ingrediënten van de marinade en meng dit goed door elkaar. Draai balletjes van het gehakt naar gewenste grootte.

Stap 2

Bak vervolgens de gehaktballetjes goed aan op middelhoog vuur.

Stap 3

Terwijl de balletjes hun bruine kleur krijgen, snipper je 1 ui, en hakje de knoflook en gember fijn.

Stap 4

Wanneer de balletjes rondom dichtgeschroeid zijn, voeg je de ui, knoflook en gember toe.

Stap 5

Het vuur mag nu op een lage stand. Voeg dan meteen een scheutje witte wijn toe, dit maakt de gehaktballetjes heerlijk zacht.

Stap 6

Wanneer de uitjes zacht zijn, kun je de saus maken. Voeg alle overige ingrediënten van de saus aan je hapjespan toe en laat dit zachtjes pruttelen totdat de balletjes helemaal gaar zijn van binnen.

Stap 7

Tip:

Stap 8

Serveer bijvoorbeeld met stokbrood en een frisse komkommer salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten zoetzuur gehaktballetjes bijgerechten vlees & vervanger mosterd hapjes & snacks oud & nieuw diner hapje

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴