Bijgerechten/ Hapjes & Dips/ Vega & Vegan

Zelfgemaakte Mayonaise

Als ik eerder geweten had dat mayonaise maken zó makkelijk is, was ik er eerder mee begonnen. Het is echt binnen een handomdraai gemaakt en onwijs lekker. Hier dus mijn recept voor mayonaise met in dit geval citroen en knoflook, heerlijk!

Deze mayonaise maakte ik voor een recept, dit komt deze week online. Daar vond ik de toevoeging van citroen en knoflook lekker bij maar dit zijn optionele smaakmakers. Zelf vind ik dit wel echt aanraders, maar hier kun je natuurlijk een beetje mee spelen.

Daarnaast maak ik de mayonaise met een staafmixer, lekker makkelijk. Nog ambachtelijke is het natuurlijk als je het met een garde in een kom maakt, maar die keuze is geheel aan jou!

zelfgemaakte Mayonaise www.jaimyskitchen.nl zelfgemaakte Mayonaise www.jaimyskitchen.nlzelfgemaakte Mayonaise www.jaimyskitchen.nlzelfgemaakte Mayonaise www.jaimyskitchen.nlzelfgemaakte Mayonaise www.jaimyskitchen.nl

Zelfgemaakte Mayonaise

Print Recipe
Serves: ongeveer 200 ml Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 2 eidooiers
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 tl mosterd
  • 2 tl witte wijn azijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 el citroensap

Instructions

1

Rasp de knoflook fijn en voeg dit in je meng kom.

2

Voeg hierbij de ei dooiers, witte wijn azijn, citroensap en mosterd. Mix dit een beetje door met de mixer.

3

Voeg nu, beetje bij beetje de olie toe, tot je ziet dat het een geheel wordt. Het mengsel zal dikker worden en glad.

4

Mix nu voorzichtig verder tot de mayonaise de juiste dikte heeft. Hoe meer olie je toevoegt, hoe dikke de mayonaise. Proef tussendoor ook of er voldoende citroensap in je mayonaise zit.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply