Ontbijt/ Zoet

Recept: Zelfgemaakte granola met noten

Zelfgemaakte granola met noten www.jaimyskitchen.nl

De geur van zelfgemaakte granola door het huis, is écht zo lekker dat alleen dit al een reden is om granola te maken. Heerlijk! Dit recept is vol met noten en kokos vlokken voor een tropische twist. Heerlijk als ontbijt met yoghurt, als topping over je smoothie bowl, of gewoon om van te snoepen omdat het zo lekker is!

Noten granola

Ik heb er voor gekozen om granola met noten te maken, omdat het lekker vullend is en vol goede vetten. Weet je nog dat ik een blog schreef over voedingsmiddelen voor gezond haar? Daar staan dus ook noten in, dus kom maar op met die lekkere noten. Kokosvlokken vind ik enorm lekker in granola, dus dat moet er gewoon bij. Zorg wel dat je vlokken hebt en geen rasp, dat proef je minder goed terug en het ziet er minder vrolijk uit in je granola. Als laatste koos ik voor kaneel, omdat alles met kaneel beter smaakt.

Variëren met granola

Varieer gerust met ingrediënten die jij lekker vind. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Instant koffie
  • Gedroogde vruchten zoals; abrikozen, rozijnen of cranberry’s
  • Zaden zoals; lijnzaad, chiazaad ofsesamzaad
  • Pitten zoals; pompoenpitten, pijnboompitten of zonnebloempitten
  • Specerijen zoals koek kruiden of kardemom

Lekker mee experimenteren dus! Wil je de granola bewaren? Doe dit dan in een luchtdichte pot en bewaar het voor een paar weken op een donkere plek.

Zelfgemaakte granola met noten www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zelfgemaakte granola met noten

Hoeveelheid: 10 porties
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

150 gr hele havervlokken
60 gr amandelen
60 gr pecannoten
60 gr walnoten
50 gr kokosvlokken
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel vanille extract
4 eetlepels honing
3 el kokosolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een kom de havervlokken met kaneel.
  2. Hak de noten grof en meng dit door de havervlokken. Voeg hier ook de kokosvlokken aan toe.
  3. Meng de honing, het vanille extract en de kokosolie aan de granola toe. Meng dit met je handen het liefst goed door. Zorg dat dit helemaal over de granola verdeeld is.
  4. Verdeel de granola over de bakplaat met bakpapier en zorg dat er wat lekkere grote brokken tussen zitten.Bak de granola in 15 tot 20 minuten af. Vergeet niet tussentijds de
  5. granola om te scheppen. Wanneer de granola lichtbruin is, is deze klaar.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Recept: Chocolade granola | Jaimy's Kitchen
    7 oktober 2018 at 08:00

    […] maakte ik al een recept voor granola, zonder chocolade dan. Dit is het recept van mijn andere granola recept met noten. Ook een hele lekkere, zeker wanneer je niet echt fan van chocolade bent. Blijf trouwens gewoon […]

  • Reply
    Recept: Smoothie met banaan en amandel | Jaimy's Kitchen
    7 november 2018 at 08:01

    […] deze smoothie door een extra banaan, eventueel bevroren, toe te voegen en voeg extra toppings zoals noten granola of chocolade granola […]

  • Reply
    Monique
    10 april 2019 at 22:43

    Op hoeveel graden bak je de Granola?

    • Reply
      Jaimy
      14 april 2019 at 13:11

      Hey Monique,
      In het recept staat dat ik het op 180 graden bak. Dat zou ik dan ook aanhouden.
      Smakelijk!

  • Reply
    Jan
    22 januari 2021 at 15:11

    Hallo Jaimy,
    in het recept staat dat je kokosolie gebruik, is dat dan in vloeibare vorm of vet? Dat laatste heb ik dus wel, terwijl er op dat potje staat “kokosolie”, maar er zit vet in?! Het zal in de oven uiteraard smelten, maar ik twijfel.
    Zou olijfolie ook dan kunnen?

    Alvast bedankt voor je antwoord,
    met vriendelijke groet
    Jan

    • Reply
      Jaimy
      23 januari 2021 at 19:43

      Hoi Jan,

      Kokosolie is inderdaad hard! Je kut de olie even laten smelten in de magnetron, in de oven of in een pannetje voordat je deze gebruikt in het recept. Ik heb zelf geen ervaring met olijfolie gebruiken in granola, dus ik durf dit niet met zekerheid te beamen.

      Groetjes,
      jaimy

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.