Food inspiratie/ Lunch/ Ontbijt

Zelf brood bakken met Panasonic Croustina + Recept kurkuma brood

Kurkuma en kerrie brood zelfgemaakt www.jaimyskitchen.nl

Yes, ik kan thuis brood bakken met mijn broodbakmachine! Ik vertel je alles over de Panasonic Croustina en geeft je daarnaast het recept voor een heerlijk kurkuma brood!

Brood bakken met de Panasonic Croustina

Mijn nieuwe aanwinst in de keuken! Ik vind dit echt te gek, knapperig zelfgebakken brood in het weekend (of doordeweeks). Daar ben ik ontzettend blij mee. De broodbakmachine die ik heb is van Panasonic en met de temperatuursensoren en digitale time is het broodbakken easy-peasy. Dat vind ik fijn, want broodbakken is iets wat me altijd een beetje afgeschrikt heeft haha. Daarnaast ziet de Croustina er ook mooi uit in de keuken. Niet alleen de machine is mooi, maar ook het brood wat eruit komt is mooi dankzij de perfecte ovale bakvorm. Ook handig; het brood blijft niet plakken, omdat er een keramische coating op het bakblik en de kneedhaak zit.

Panasonic Croustini Coolblue www.jaimyskitchen.nl
Brood bakken met een harde korst

Yes, de korst is heerlijk krokant, dat maakt brood toch echt wel het allerlekkerst! Ik ben namelijk ook altijd van de harde i.p.v. zachte broodjes, die je trouwens ook in deze machine kunt maken, voor de liefhebbers ;). Wat nu echt fijn is aan het apparaat dat het startuitstel heeft. Dit betekent dat je een tijd instelt dat de machine begint, bijvoorbeeld een paar uurtjes voordat je wakker wordt. Dit instellen kun je met 18 voorgestelde programma’s doen van harde tot zachte korst en zelfs pizzadeeg en cake. Nog eenn fijn ding aan de Panasonic Crostina is dat de buitenkant niet heet wordt, doordat er een koele wand in verwerkt is. Wel zo veilig. Ja, ik ben erg blij dat ik nu makkelijk thuis brood kan bakken, heb je het in de gaten?

Eerste zelfgemaakte brood

Ik zou mezelf niet zijn als ik een gewoon brood zou bakken. Nee, ik wilde natuurlijk weer iets wat indruk zou maken, vooral op mezelf. Dus, ik bedacht dat het te gek zou zijn als mijn brood een lekker kleurtje zou hebben. Zoals je nu ook steeds vaker wortel- of bietenbrood ziet. Ik koos voor de mooie gele kleur van kurkuma en kerrie.

Zelfgebakken kurkuma en kerrie brood www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zelfgemaakt kurkuma brood

Hoeveelheid: 1 brood
Bereidingstijd: ongeveer 5 uur

Ingrediënten:

400 gr broodmeel voor witbrood
7 gr droge gist
1 el komijnzaad
1 el kerriepoeder
½ tl kurkuma
6 gr zout
10 gr boter
280 gr water

Bereiding:

  1. Neem het brood bakblik en het kneed mes uit de broodbakmachine en voeg eerst het gist, dan het broodmeel, de kruiden, het zout, de boter en als laatst het water in het blik. Zorg dat je deze volgorde aanhoudt.
  2. Plaats het blik terug in de broodbakmachine, sluit de deksel en selecteer menu 4.
  3. Wacht tot de machine aangeeft dat het brood klaar is!

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking met Coolblue.

Zelf brood bakken met Panasonic Croustina + Recept kurkuma brood

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.