Diner/ Hapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Vis/ Voorgerechten

Zalm salade in bootje van komkommer

Komkommer bootjes met zalm salade www.jaimyskitchen.nl

Deze hapjes zijn super simpel om te maken. De frisse komkommer dient als een bootje voor de zalm salade en zijn zo vrolijke hapjes om op tafel te zetten!

Zelfgemaakte zalmsalade

Deze salade is gemaakt van zalm uit blik. Zo heb je namelijk binnen een handomdraai een lekker hapje gemaakt. Dit is trouwens ook lekker met tonijn uit blik. Mocht je daar meer van houden kun je daar dus ook voor kiezen, erg lekker! Wij hebben één van de twee altijd wel in huis. De zalm salade heb je dus lekker snel gemaakt en zo staat dat hapje snel op tafel. Perfect wanneer je bijvoorbeeld onverwachts bezoek krijgt en iets lekkers wilt maken.

Variatie mogelijkheden

Mocht je nog een kleine twist aan de zalm salade willen geven dan is het ook erg lekker om een fijn gesnipperd rood uitje toe te voegen. Andere ingrediënten die erg lekker zijn in de salade zijn gehakte kappertjes of olijven. Of voeg deze gewoon allemaal toe, ook heerlijk! Zorg wel dat je alles redelijk fijnhakt, zodat de bootjes goed gevuld worden. Klinkt als een heerlijk hapje, toch?

Komkommer bootjes met zalm salade www.jaimyskitchen.nl
Zalm salade in bootje van komkommer

Hoeveelheid: 12 hapjes
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

200 gr zalm of tonijn uit blik
1 komkommer
1 el mayonaise
1 flinke tl mosterd
5 gr dille (liefst vers, gedroogd kan ook)
peper en zout

Bereiding:

  1. Hak de dille fijn indien je verse dille gebruikt.
  2. Lek indien nodig de zalm uit en voeg in een kommetje samen met de dille. Meng ook mayonaise en mosterd er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Heb je gekozen voor een van de extra’s zoals gesnipperde rode ui, kappertjes of olijven? Voeg deze dan ook toe aan de zalm salade.
  4. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer nu in 12 stukjes en vul deze met de zelfgemaakte zalm salade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.