Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Zalm met groene groenten

Zalm met groene groenten www.jaimyskitchen.nl

Een salade van groene groenten is een heerlijke manier om extra veel groenten te eten, lekker gezond! Zalm zorgt voor goede vetten, dus een gezonde en lekkere avondmaaltijd is dit zeker. Deze zalm is sous-vide gepocheerd, maar kan ook in de pan of oven bereid worden.

De geitenkaas is onmisbaar in dit recept! Het zorgt voor rodigheid en maakt een dressing volledig overbodig. Deze bolletjes van Bettine zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezellig in het gerecht!

Maaltijdsalade

Dit is een lekker vullende salade, omdat ik voor broccoli, sperziebonen en tuinbonen gekozen heb. Varieer gerust met de soort groene groenten zoals; asperge, bimi of courgette. De rode peper zorgt voor wat pittigheid.

Sous-vide koken of in de oven

Mocht je ook sous-vide koken, dan bereid je deze zalm op 55 graden voor 20-30 minuten. De zalm wordt onwijs zacht van smaak als je de zalm op deze manier bereid, maar kun je niet sous-vide koken dan kun je de zalm ook op andere manieren bereiken. De zalm kun je namelijk ook in de pan bakken in ongeveer 5 minuten aan beide zijden. Ook kun je dit in de oven bereiden. In dit geval bak je de zalm op 175 graden in 12 minuten.


Recept: zalm met groene groenten

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten bereiden

Ingrediënten:
2 zalmmoten bereid naar keuze
200 gr sperziebonen
200 gr tuinbonen
200 gr broccoli
100 gr bettine geitenkaas bolletjes
1 rode peper, in ringen
2-3 el sesamolie
1 el sesamzaad

Bereiding:

  1. Bereid de zalm naar keuze.
  2. Blancheer de tuinbonen en sperziebonen in ruim gezouten water voor ongeveer 4 minuten of tot ze beetgaar zijn.
  3. Verhit sesamolie in een pan en roerbak de broccoli roosjes en rode peper in ringen ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de sperziebonen en tuinbonen en meng dit goed.
  4. Leg de groenten op een bord, maak af met de geitenkaas en de zalm moten. Strooi ter garnering sesamolie er overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply