Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Wraps met pulled paddenstoelen

Wraps met pulled paddenstoelen

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 tortilla wraps
  • 1 groene paprika
  • 50 gr sla
  • 2 tomaten
  • 5 gr koriander
  • 1 limoen
  • Peper en zout

Pulled paddenstoelen:

  • 250 gr oesterzwammen
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl tomatenpuree
  • 60 ml water
  • Peper en zout
  • Olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pulled oesterzwammen in plaats van pulled chicken voor een heerlijke vegetarische vulling van deze wraps. De paddenstoelen worden in de oven lekker krokant gebakken.

Hoe maak je pulled paddenstoelen?

Het is echt onwijs eenvoudig eigenlijk. De structuur van de oesterzwammen is namelijk heel vergelijkbaar met die van pulled chicken. Je kunt echt mooie reepjes trekken van de oesterzwammen en zo maak je dus pulled paddenstoelen. De oesterzwammen hebben door de structuur en door het krokant bakken in de oven een beetje weg van de structuur van kip. Ik ben ontzettend benieuwd of jij in inmiddels al nieuwsgierig geworden bent naar dit recept voor wraps met pulled paddenstoelen en salsa. Laat me zeker een berichtje achter als je het geprobeerd hebt!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven 200 graden.

Stap 2

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Neem twee vorken en trek daarmee de oesterzwammen uit elkaar in sliertjes.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en fruit ui en knoflook aan. Maak de marinade door meng paprikapoeder, komijnpoeder, tomatenpuree, peper, zout en een beetje water. Voeg na 3 minuten de oesterzwammen toe en bak ongeveer 3 minuten. Voeg dan de marinade toe en bak mee. Bak tot het water verdampt is.

Stap 4

Snijd de paprika in reepjes.

Stap 5

Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel de oesterzwammen en reepjes paprika er overheen. Rooster 10-12 minuten de oesterzwammen en paprika tot het een beetje krokant is. Verwarm de laatste 2 minuten de tortilla wraps mee.

Stap 6

Was de sla en maak de salsa. Snijd tomaten in stukjes, hak de koriander en meng met limoen, paper en zout.

Stap 7

Vul de wraps met een blaadje sla, de pulled oesterzwammen en salsa.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten mexicaans paprika vegetarisch diner vegan salsa wraps oesterzwammen pulled mushroom

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴