Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Soep/ Vlees, kip en gevogelte

Recept: Wontonsoep

Zelf dumplings maken is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken. In dit recept maakte we zelf dumplings, ofwel wontons en maakten we hier een heerlijke soep van.

Gebakken dumplings

Vorige week hebben kunnen lezen hoe Mathilde en ik overheerlijke gebakken dumplings gemaakt hebben. Vandaag het recept voor de wontonsoep die geïnspireerd is op het recept van Dumpling Sisters. Ook dit gerecht is echt heerlijk.

Vulling van de wontons

Voor deze wontonsoep hebben wij gekozen voor een vulling van kippendijen. Gebruik kippendijen in plaats van kipfilet, omdat de kippendijen wat vetter zijn, dit komt de smaak ten goede. Je zou ook kippengehakt kunnen gebruiken, dan hoef je het kippenvlees niet zelf in kleine stukjes te snijden. Mocht je wontons over hebben kun je deze invriezen en een andere keer gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om de wontons te bakken, dit gaat ook goed. Let’s get started!

Winter bamboo of bamboo scheuten

Probeer echt Winter Bamboe te vinden in plaats van normale bamboe scheutjes. De Winter Bamboe groeit, zoals de naam al verklapt, alleen in de winter. De bamboe plant is een stuk kleiner vanwege de kou, maar ook een stuk smaakvoller. De Baking Soda en maïzena zijn een absolute must. Deze twee ingrediënten worden in de Chinese keuken gebruikt om ervoor te zorgen dat het vlees mals wordt.

 

Wontonsoep (3)
Recept: Wontonsoep

Hoeveelheid: 4-6 personen
Bereidingstijd: 2 uur indien je zelf het deeg maakt. Anders 1 uur

Ingrediënten:

Deeg:
220 ml kokend water
300 gram dumpling meel

Het meel wat je nodig hebt, is een dumpling meel. Dit bevat veel gluten en is verkrijgbaar bij de toko of Chinese supermarkt. Mocht je dit allemaal teveel werk vinden, kun je ook kant-en-klare dumpling vellen in de toko kopen.

Wonton vulling:
200 gr kipgehakt
4 shiitake
1 stronk winter bamboe
1 bok choy (of een beetje paksoi)
½ theelepel zout
2 lente uien
5 cm gember
1 teen knoflook
1 tl sesamolie
1 el light sojasaus
½ tl witte peper
1 tl suiker
1 el maïzena

Soep:
1-2 kippen bouillonblokjes
2 bok choy (of een beetje paksoi)
2 cm gember
1 tl sesamolie
2 el sojasaus
½ tl sriracha saus (afhankelijk van hoe spicy>

Bereiding:

Dumpling deeg:

  1. Voeg het water samen met het meel en roer met je stokjes tot een geheel. Door het kokende water is het deeg warm, dus let op! Maak een bal van het deeg en daarna vorm je het deeg in een ronde donut vorm.
  2. Laat het deeg 30 minuten rusten onder een vochtige keukendoek of plastic folie.
  3. Na een half uur halveer je de donuts, maak je de helften recht, leg ze boven elkaar en snijd nogmaals door. Deze vier stukken snijd je vervolgens in ongeveer 16 tot 20 stukjes.
  4. Elk klein stukje rol je nu uit tot een rondje. Let op dat je tussendoor je werkblad blijft bestrooien met bloem, zodat het deeg niet blijft plakken.

De wonton vulling

  1. Hak de knoflook klein en rasp de gember. Snijd de shiitake en bak in olie kort aan.
  2. Voeg bij het kip gehakt de knoflook, gember en maïzena en meng.
  3. Snijd de winter bamboe en bok choy in kleine blokjes en snipper de lente uien. Voeg dit bij de kip en de gebakken shiitake en meng. Breng op smaak met zout, peper, sesamolie, sojasaus en suiker.
  4. Nu mag je de wontons gaan vouwen. De traditionele vorm van wontons worden gemaakt met vierkant deeg, wij hebben rond deeg gebruikt, waardoor ze er iets meer als een tortellini uitzien:

FullSizeRender

De soep:

  1. Snijd de gember in stukjes en de bokchoy in reepjes
  2. Zet een pan met 1 liter kippenbouillon op het vuur en voeg hierbij de gember.
  3. Kook de wontons ongeveer in 6 minuten gaar in de bouillon. Voeg de laatste minuut ook de bok choy toe en de overige smaakmakers toe.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Recept: Kimchee Dumplings | Jaimyskitchen.nl
    12 juli 2015 at 10:13

    […] twee keer eerder heb ik een dumpling (of wonton) recept geplaatst op mijn blog. Heerlijk vind ik het. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.