Over Jaimy

www.jaimyskitchen.nl

Welkom op Jaimy’s Kitchen!

Ik ben Jaimy van Dijke, eigenaresse van jaimyskitchen.nl en vertel jullie graag wat meer over mijn website.

Het ontstaan van mijn foodblog

Jaimy’s Kitchen is ontstaan uit een passie voor koken en uiteraard eten. Deze passie is aangewakkerd door alle intrigerende geuren, kleuren en smaken van de Indiase keuken tijdens de periode dat ik in India gewoond heb. Het experimenteren met deze nieuwe ingrediënten was begonnen met behulp van mijn vrienden in India. In de periode daarna ben ik verder gegaan met het ontdekken van nieuwe wereldkeukens, eetculturen en ingrediënten.

Dit in combinatie met verschillende kook- en eetervaringen tijdens mijn vele reizen hebben mij geleerd dat eten samen zijn is. Het heeft een centrale plek in vele culturen zoals ik ervaren heb in Azië in landen zoals Indonesië, Japan en Vietnam. Ook dichterbij huis, zoals de Franse en Spaanse vriendinnen die ik heb, leerden mij dat eten iets is wat je met je hele familie en vriendenkring deelt.

Dit vind ik zó leuk om te doen, dat ik begin 2015 besloten heb mijn recepten te bundelen op een eigen website. Dit is Jaimy’s Kitchen geworden.

Bettine Saladay www.jaimyskitchen.nl

Mijn missie

Samen eten als uitgangspunt en dat op een toegankelijk manier. Zelf ben ik koken steeds meer als beleving gaan ervaren en dat is wat ik graag wil overbrengen. In een tijd van efficiëntie en drukte vergeten we wel eens hoe belangrijk het is om onszelf te voeden, en daarbij een dagelijks momentje te creëren om samen met elkaar te eten. Tijdens de feestdagen is dit heel gebruikelijk, maar ik wil dit iedere dag toegankelijk maken door te inspireren om kleurrijke, voedzame en lekkere maaltijden op eenvoudige wijze te bereiden.

Daarbij eet ik zelf geen vlees, maar dit verwacht ik niet van anderen. Ik geloof erin dat dergelijke keuzes vanuit de eigen motivatie moeten komen, daarom ga ik graag het gesprek aan. Als laatste wil ik graag informeren en enthousiasmeren over ingrediënten en verschillende bereidingswijzen.

“Elkaar inspireren door bewust koken meer te gaan beleven. Dat is mijn missie!”

Bettine Saladay www.jaimyskitchen.nl
De recepten

Ik deel graag mijn recepten met iedereen, allemaal zelf bedacht, gezond en comfort food. Het belangrijkste is dat iedereen deze recepten kan maken. De recepten zijn gebaseerd op mijn reiservaringen en kennis van verschillende wereldkeukens, deze stijlen, smaken en ingrediënten wil ik mixen om tot kleurrijke voedzame nieuwe recepten te komen.

De foodblog

Mijn jaren koken en bloggen, komen vanuit een intrinsieke motivatie om creatief bezig te zijn en dat te delen met anderen en daardoor weer van elkaar te leren. Naast recepten schrijf ik ook wel eens over mijn food ervaringen tijdens reizen, stedentrips en hotspots. Zo neem ik jullie mee in de wereld rondom eten zoals ik die ervaar.

In de hoofdlijn is de website opgedeeld in drie onderdelen, dit zijn

 • Recepten
 • Inspiratie
 • Jaimy’s Community

Recepten

Onder recepten staan al mijn recepten, opgedeeld in categorieën. Navigeer makkelijk door de recepten door te zoeken op bijvoorbeeld ingrediënten, bereidingstijd of type recept.

Inspiratie

Hier is food gerelateerde content te vinden. Denk aan waar ingrediënt oorspronkelijk vandaan komt of hoe je bepaalde keukenapparaten kunt gebruiken. Je vindt hier dan ook kooktips en inspiratie voor een weekmenu. Ook is er specifiek een ‘kids’ deel opgenomen om eetervaringen voor je baby & kind te delen.

Community

In dit onderdeel hier geef ik wat meer inzicht in mijn leven. Hier kom ik ook graag in contact met jou!

11 Comments

 • Reply
  Hans Turkensteen
  4 maart 2015 at 17:57

  Als je wilt kan ik je heel veel over teff vertellen en ik kan je ook voorzien van een groot aantal recepten.

  Hans Turkensteen, sinds 2002 actief met teff als modern voedingsmiddel
  bel maar: 0653413847

 • Reply
  Madrid voorpret | Jaimyskitchen.nl
  6 maart 2015 at 13:30

  […] About Me […]

 • Reply
  Madrid voorpret: Food & Drinks | Jaimyskitchen.nl
  20 maart 2015 at 10:32

  […] jullie nog tips voor mij en mijn vriendinnen? Let me know in een berichtje of e-mailtje (klik). Vind ik ontzettend […]

 • Reply
  Katrien Kloos
  6 oktober 2017 at 10:04

  Hallo Jaimy,
  Een berichtje van Fair Trade Original. Misschien ken je ons wel. We zijn een non-profitmerk van fairtrade producten. waaronder een hele range lekkere Aziatische producten die van begin tot eind in het land van herkomst worden gemaakt. Naar recept van de makers daar. Zonder kunstmatige toevoegingen. Daarover willen we je de komende tijd graag op de hoogte houden.

  Behalve Aziatisch hebben we nog een groot aantal andere fairtrade producten.
  Binnenkort hebben we goed nieuws op het gebied van koffie en duurzamer verpakking. We zouden je volgende week graag een pakje met het nieuwe product opsturen. Als je dat ook een goed idee vindt, wil je ons dan je adres geven?
  Hoop van je te horen!
  Groetjes,
  Katrien

 • Reply
  A.Koekelkoren
  14 oktober 2017 at 17:35

  In de bijlage van de Limburger staat jouwmrecept kipgehaktballetjes in dragonsaus. Er staat jammergenoeg niet in hoeveel dragon je erin moet doen en of dit verse of gedroogde moet zijn.

  • Reply
   admin
   14 oktober 2017 at 18:10

   Hoi!

   Wat leuk dat je mijn recept daar gevonden hebt.
   Als je de keuze hebt uit droge of verse dragon, dan zou ik persoonlijk verse aandragen, maar droge kan natuurlijk ook. Daarnaast, hoeveel je toevoegt hangt natuurlijk af van de droge of verse variant. Het beste is om dit zelf even te proeven. Zelf gebruik ik tussen de 5 en 10 gram verse dragon.

 • Reply
  Marie-Louise
  29 januari 2019 at 07:31

  Dag Jaimy
  Jouw recepten vind ik super; is het mogelijk om de nieuwsbrief te ontvangen?

  Hartelijk dank

  Marie-Louise Delmotte

  • Reply
   Jaimy
   31 januari 2019 at 20:05

   Wat een leuk berichtje!
   Ik heb alleen geen nieuwsbrief op het moment, maar je berichtje heeft mij wel aan het denken gezet!

 • Reply
  Amarins
  19 maart 2019 at 14:30

  Hi Jaimy,

  Ik vond op leukerecepten.nl je recept van de pizza krans met salami.
  Ik vroeg mij alleen of je deze ook kunt maken met gewone bladerdeeg ipv pizzadeeg? (heb geen AH in de buurt en de jumbo hier had het niet) haha.

  Groetjes,

  Amarins

  • Reply
   Jaimy
   14 april 2019 at 13:11

   Hey Amarins,

   Ja, natuurlijk kan dan. De krans wordt wel wat anders, maar nog steeds heel lekker!

 • Reply
  Geke
  22 februari 2021 at 18:57

  Hallo Jaimy
  Ik heb je recept bloemkool curry gemaakt, het was erg lekker, maar de bloemkool was nog rauw. Ik had die in zijn geheel geroosterd omdat ik aannam dat dat moest. Nu denk ik dat ik misschien de bloemkool in roosjes had moeten roosteren, klopt dat? Het stond er niet bij namelijk.
  Groetjes van Geke

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.