Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lekker weekmenu voor WEEK 38 - 2024

Lekker en weekmenu voor week 38. Een nieuw weekmenu voor jou met makkelijke én lekkere recepten voor je gezin. Deze week onder andere op het menu: Surinaamse bami, Indiase aubergine curry en groente spiezen. Zet de ingrediënten op je boodschappenlijstje en veel kookplezier gewenst!

Weekrecept met seizoensgroenten

Er staan weer een aantal groenten van de maand centraal, die naast de blog seizoensgroenten september, ook weer terugkomen in de weekmenu's. Dit weekend staat er een heerlijke aubergine spread op het menu. Wat staat er deze week bij jullie op het menu. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om één of meerdere van deze recepten te maken!

Maandag

Vegetarische Surinaamse bami

Surinaamse bami wordt gemaakt met spaghetti en is heerlijk kruidig! Serveer er een beetje extra groenten bij en je hebt een heerlijke maaltijd die ook nog eens snel gemaakt is. Dit is een vegetarische variant van de bami.

Dinsdag

Pasta met Hollandse garnalen en venkel

Dit recept bevat mijn favoriete kleine smaakmaker: de Hollandse garnaal! Samen met venkel, erwten en dragon is dit een heerlijk pasta gerecht. Als je het mij vraagt is het een feestelijk recept!

Woensdag

Indiase geroosterde aubergine curry

Deze curry is gemaakt van gepofte aubergines, waardoor het een ontzettend zacht van smaak is. Dit recept voor curry is erg lekker gekruid met Indiase kruiden en is erg lekker bij rijst en met een gekruide yoghurt.

Donderdag

Groene asperge en courgette soep

Een lekkere lente soep met groene asperges en courgette. Dit is een roomsoep en binnen maximaal 20 minuten op tafel staat.

Vrijdag

Salade met sinaasappel, rode biet en burrata

Deze salade is de perfecte combinatie van zoet, hartig en heerlijke romigheid van de burrata. Sinaasappel en rode biet zijn een match made in heaven!

Zaterdag

Groenten spiezen met ciabatta en pesto

Gezonde snacks zijn wat mij betreft altijd welkom hoor. Dit kan als tussendoortje, maar ook voor bij de borrel. Deze spiezen met allerlei groenten, mozzarella en ciabatta stukjes zijn ontzetten lekker bij de dip van pesto!

Zondag

Havermout appeltaart

Hmmm, warme havermout blijft toch onwijs lekker. In dit recept lijkt het als of je een appeltaartje voor het ontbijt hebt door de toevoeging van kaneel, walnoten en blokjes appel.