Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lekker weekmenu voor WEEK 37 - 2022

Lekker en weekmenu voor week 37. Een nieuw weekmenu voor jou met makkelijke én lekkere recepten voor je gezin. Deze week onder andere op het menu: zalm met aardappel salade, courgette quiche en paprikasoep. Zet de ingrediënten op je boodschappenlijstje en veel kookplezier gewenst!

We gaan steeds verder september in en dat betekend steeds langzaam de temperatuur daalt. Maar ook een seizoen met weer heerlijke nieuwe groenten. In dit weekmenu voor jou weer heerlijke recepten.

7 heerlijke maaltijden

Zoals ik al in de introductie zei, wederom heb ik maar liefst 7 maaltijden voor jullie uitgekozen. Bij het samenstellen van een weekmenu kijk ik ten eerste naar seizoensgroenten. Het is namelijk mijn missie om iedereen te inspireren om meer te koken uit het seizoen. Dat klinkt misschien heel lastig, maar om jullie een handje op weg te helpen, maak ik ook maandelijks een maandblog met seizoensgroenten. Lees hier de seizoensblog van september. Zo ook in dit weekmenu recepten met onder andere courgette, paprika, venkel, rode biet en aubergine.

De soep is terug

In dit weekmenu komt ook een heerlijke soep terug, de paprikasoep. Midden september vind ik dat de soep wel weer terug mag in het weekmenu ;). Deze paprikasoep is onwijs lekker romig van smaak. Doordat ik verse paprika's met geroosterde paprika's gecombineerd heb in dit recept is de paprika extra intens. Maak deze zeker eens op de zondag.

Elke week een lekker en makkelijk weekmenu

Wist je dat je alle recepten uit het weekmenu ook kunt opslaan? Ga naar het recept, klik op het hartje en zo sla je jouw favoriete recepten op. Nog geen account? Maak er snel één aan door je gratis te registreren.

Elke vrijdag komt er weer een nieuw weekmenu online, zodat jij in het weekend jezelf alvast kunt voorbereiden op de gerechten die je de week erna gaat kopen. Gebruik de koopknop om je boodschappen te bestellen óf om zo je boodschappenlijstje te verzamelen voor als je de supermarkt induikt!

Maandag

Bekijk recept: Aardappel salade met biet en zalm

Aardappel salade is een heerlijk bijgerecht voor bij een een barbecue, maar in dit recept heeft het de hoofdrol! De aardappel salade met biet wordt namelijk geserveerd met een lekkere moot zalm. Je kunt de aardappel salade met rode biet ook een dag van te voren maken in dit recept!

Dinsdag

Bekijk recept: Penne ovenschotel met aubergine en tonijn

Pasta met tomatensaus en tonijn is een heerlijke combinatie. In dit recept zit er aubergine en wordt de pasta afgebakken in de oven met een laagje kaas eroverheen. Wederom een recept dat makkelijk voor te bereiden is, zodat je alleen de ovenschotel nog maar hoeft af te bakken in de oven.

Woensdag

Bekijk recept: Kabeljauw met venkel & courgette risotto

Dit recept voor risotto met venkel en courgette is echt een winnaar! De risotto wordt geserveerd met kabeljauw en uitgebakken spekjes. Risotto valt vaak ook bij kindjes in de smaak, dus mochten die mee eten dan is dit recept wellicht ook een succes!

Donderdag

Bekijk recept: Pasta met aubergine, za'atar & kwark

Dit is een lekker vegetarisch pasta recept met aubergine, za'atar en Parmezaanse kaas.

Vrijdag

Bekijk recept: Naan brood met gegrilde aubergine

Dit zelfgemaakt naan brood heeft heerlijke toppings van hummus, granaatappel en natuurlijk heerlijke gegrilde aubergines. Lekker als avondeten of als lunch!

Zaterdag

Bekijk recept: Courgette quiche met geitenkaas

Deze quiche steelt de show op tafel, door de mooie roos van courgette! De quiche is extra smaakvol door de toevoeging van geitenkaas en bieslook.

Zondag

Bekijk recept: Paprikasoep

Dit is het lekkerste recept voor paprikasoep, omdat er verschillende soorten paprika gebruikt worden. Daarnaast is de soep heerlijk romig!