Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lekker weekmenu voor WEEK 34 - 2022

Lekker en weekmenu voor week 34. Een nieuw weekmenu voor jou met makkelijke én lekkere recepten voor je gezin. Deze week onder andere op het menu: gnocchi met ricotta, risotto met broccoli en pokébowl met garnalen. Zet de ingrediënten op je boodschappenlijstje en veel kookplezier gewenst!

Wist jij dat alle weekmenu's gebaseerd zijn op de groenten die in die maand geoogst worden? Zo geef ik je inspiratie om te koken uit het seizoen.

Mocht je nog niet weten dat wij elke maand een blog schrijven over seizoensgroenten, lees die dan zeker een keertje. Koken uit het seizoen is namelijk een makkelijke manier om duurzaam te koken. Daarom zie je in dit menu onder andere recepten met broccoli, venkel en courgette.

Elke week een lekker en makkelijk weekmenu

Wist je dat je alle recepten uit het weekmenu ook kunt opslaan? Ga naar het recept, klik op het hartje en zo sla je jouw favoriete recepten op. Nog geen account? Maak er snel één aan door je gratis te registreren.

Elke vrijdag komt er weer een nieuw weekmenu online, zodat jij in het weekend jezelf alvast kunt voorbereiden op de gerechten die je de week erna gaat kopen. Gebruik de koopknop om je boodschappen te bestellen óf om zo je boodschappenlijstje te verzamelen voor als je de supermarkt induikt!

Maandag

Bekijk recept: Gnocchi met ricotta uit de oven

De combinatie van romige ricotta met groenten en knapperige gnocchi maakt dit recept een echte topper! Heerlijk wanneer je niet veel tijd hebt en de oven zijn werk laat doen. Dit is dan ook de reden dat ik dit recept voor de maandag gekozen heb!

Dinsdag

Bekijk recept: Venkel salade met sinaasappel en hazelnoten

Deze salade kun je lauwwarm eten met de gegrilde venkel. Voeg de toppings van sinaasappel partjes, hazelnoten, tuinkers en een frisse vinaigrette toe! Een heerlijke frisse salade wil je iets extra's erbij? Serveer dan met wat lekker vers stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter.

Woensdag

Bekijk recept: Risotto met champignons en broccoli

Wie is niet gek op risotto? Wij allemaal wel in ieder geval! Deze risotto is met champignons en broccoli, lekker veel groenten dus! Wist je dat broccoli volop geoogst wordt in de maand augustus? De perfecte maand om lekker veel recepten met broccoli te maken!

Donderdag

Bekijk recept: Sandwich met tempeh en koningsoesterzwam

Deze broodjes zijn belegd met teriyaki gemarineerde koningsoesterzwammen, tempeh en koriander. Een heerlijk broodje, helemaal plantaardig en vol met lekkere smaken!

Vrijdag

Bekijk recept: Poké bowl met garnalen

Of het nu een poké bowl of sushi bowl is, dat maakt eigenlijk niets uit, want deze bowl met sushi rijst, garnalen en veel groenten is heerlijk. De zelfgemaakte dressing maakt het af! En koop eens een hele maiskolf. Kook deze ongeveer in 10 minuten gaar en snijd de mais stukjes van de kolf voordat je deze toevoegt in de poké bowl.

Weekend

Bekijk recept: Pizza calzone met ham en champignons

Pizza calzone is een pizza die dichtgevouwen is. Deze calzone is gevuld met mozzarella, champignons en gekookte ham, een klassieke combinatie! Liever vega? Voeg dan zongedroogde tomaatjes toe in plaats van ham!

Wil je ook zelf het pizzadeeg maken? Volg dan het recept zelfgemaakt pizzadeeg