Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lekker weekmenu voor WEEK 32 - 2022

Lekker en weekmenu voor week 32. Een nieuw weekmenu voor jou met makkelijke én lekkere recepten voor je gezin. Deze week onder andere op het menu: Thaise curry, Japanse ramen en Vietnamese broodjes. Zet de ingrediënten op je boodschappenlijstje en veel kookplezier gewenst!

Een heerlijke zomerse week hebben we voor de boeg waarin we lekker op wereldreis gaan in de recepten die in het weekmenu staan. 

Elke week een lekker en makkelijk weekmenu

Wist je dat je alle recepten uit het weekmenu ook kunt opslaan? Ga naar het recept, klik op het hartje en zo sla je jouw favoriete recepten op. Nog geen account? Maak er snel één aan door je gratis te registreren.

Elke vrijdag komt er weer een nieuw weekmenu online, zodat jij in het weekend jezelf alvast kunt voorbereiden op de gerechten die je de week erna gaat kopen. Gebruik de koopknop om je boodschappen te bestellen óf om zo je boodschappenlijstje te verzamelen voor als je de supermarkt induikt!

Maandag

Bekijk recept: Thaise vis curry met kokosmelk

Op de eerste dag van dit nieuwe weekmenu gaan we op reis naar Thailand/ Deze romige Thaise curry gevuld met drie soorten vis en kokosmelk heb je lekker snel klaar gemaakt. Heerlijk met rijst, maar je zou dit recept ook met noedels kunnen maken. 

Dinsdag

Bekijk recept: Zoete chili zalm met geroosterde bloemkool

Dit is een gezonde maaltijd met veel groenten, zilvervliesrijst en gemarineerde zalm. De geroosterde bloemkool en paprika zijn heerlijk gekruid. De zalm wordt onder andere gemarineerd met zoete chilisaus. 

Tip: kook een dubbele portie rijst en bewaar de rijst in de koelkast voor het recept van donderdag!

Woensdag

Bekijk recept: Bao buns met shiitake

We gaan voor snel en makkelijk op woensdag. Bao buns zijn heerlijke perfecte zachte broodjes die de basis zijn voor heerlijke teriyaki shiitake en zoet zure groenten. De bao buns koop je kant-en-klaar in de toko, dus in dit recept is het een kwestie van het bereiden van de groenten. 

Donderdag

Bekijk recept: Gebakken rijst met groenten

Gebruik de overige gekookte rijst van dinsdag. Ik laat je zien hoe ik mijn favoriete versie van special fried rice maak. Een vegetarisch hoofdgerecht of een lekkere lunch met veel groenten. Lekker en makkelijk!

Vrijdag

Bekijk recept: Japanse ramen-noedelsoep met mosselen

Zeeuwse mosselen in een Japans jasje. In dit recept voor ramen-noedelsoep worden mosselen, peultjes en wortel in een miso soep bereid. Wil je toch ramen maken, mar geen mosselen? Vervang de mosselen in dit recept dan voor kip, tofu of garnalen.

Weekend

Bekijk recept: Vietnamese Banh Mi met tofu

Vietnamese broodjes zijn echt helemaal de bom! Deze versie is met tofu en helemaal vegan! De broodjes zijn pittig, zoet-zuur en knapperig. Ik heb erg mijn best gedaan om ze zo goed mogelijk na te maken en dat is goed gelukt vind ik zelf! Maak voor deze lekkere Vietnamese broodjes ook een vegetarische paté!