Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lekker weekmenu voor WEEK 20 - 2024

Lekker en weekmenu voor week 20. Een nieuw weekmenu voor jou met makkelijke én lekkere recepten voor je gezin. Deze week onder andere op het menu: sticky bloemkool met rijst, ravioli met spinazie saus en kabeljauw en rabarber compote. Zet de ingrediënten op je boodschappenlijstje en veel kookplezier gewenst!

Er staan weer een aantal groenten van de maand centraal, die naast de blog seizoensgroenten mei, ook weer terugkomen in de weekmenu's. Naast seizoensgroente asperge, deze week ook een fris recept met rabarber!

Maandag

Ravioli met spinazie saus en kabeljauw

Een heerlijk pasta recept met ravioli in een zelfgemaakte spinazie saus. Het gerecht is helemaal af met kabeljauw, gepofte cherrytomaatjes en geroosterde pijnboom pitjes.

Dinsdag

Kip ketjap BBQ spiesen

Wat is nu echt Indonesisch streetfood? Kip spiesen als je het mij vraagt! Dit is een recept voor lekkere gemarineerde kip ketjap spiesen, waarbij ik ook laat zien hoe je deze vegetarisch kunt maken.

Woensdag

Risotto met witte asperges en pesto

Asperges en risotto zijn een goede match! En in dit recept worden witte asperges met pesto gecombineerd. Daarnaast wordt de risotto afgemaakt met een beetje rucola.

Donderdag

Witlof salade met sinaasappel

Dit salade recept is een heerlijk bijgerecht of als lichte maaltijd geschikt voor in de zomer. De smaakcombinatie is heerlijk omdat het zoete van de sinaasappel, licht bittertje van de witlof perfect combineert met het zuurtje van de dressing en het pittige van de radijs. Dat samen met romige buffermozzarella en krokante pecan noten, maakt een heerlijke salade!

Vrijdag

Gnocchi met tonijn en tomatensaus

Dit is een snel recept voor een onwijs smaakvol recept met Italiaanse gnocchi. Deze heerlijke gnocchi met tonijn en tomatensaus zit ook nog eens boordevol groenten zoals wortel, aubergine en bleekselderij.

Zaterdag

Sticky bloemkool met rijst

Sticky bloemkool is een recept waarbij bloemkool in de hoofdrol staat. De bloemkool wordt geroosterd in de oven en vervolgens bekleed met een heerlijke saus met Aziatisch tintje.

Zondag

Rabarber compote met aardbeien

Deze compote met rabarber is extra fruitig door de toegevoegde aardbeien. Een basis compote die erg goed toe te voegen is in allerlei gerechten zoals in de yoghurt, tiramisu of een crumble.