Weekmenu

Weekmenu lekkere recepten #2 – Zomerse recepten

weekmenu-2-Jaimy's_Kitchen www.jaimyskitchen.nl

Stel jij ook vaak de vraag: ‘Wat eten we vandaag?’ en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het avondeten? In deze blog maar liefst 7 recepten, voor een hele week aan lekkere avondmaaltijden.

Een weekmenu vol lekkere zomerse recepten

Deze week staat in het teken van zomerse recepten, want in september willen we zeker nog even in de zomerse sferen blijven toch? Daarom komen er veel lichte recepten in dit weekmenu. Ik denk dan aan salades, barbecue recepten en ook recepten waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan. En is het nu ineens toch minder goed weer waardoor de barbecue niet aan kan staan? Dan gebruik je gewoon de grillpan!

Wat kun je verwachten van de weekmenu’s op Jaimy’s Kitchen?

  • 7 recepten; voor een week lang avondmaaltijden
  • 1 bonus recept is elke week een lekker zoet recept
  • Lekkere en gezonde maaltijden
  • Meestal zonder vlees, veelal vegetarisch en af en toe vis
  • Veel inspiratie!

Alle kopjes van de recepten zijn linkjes, dus klik erop en ga naar het volledige recept!

Maandag: Aardappel salade met biet en zalm

Recept aardappel en biet salade met zalm www.jaimyskitchen.nl
Aardappel salade is een heerlijk bijgerecht voor bij een een barbecue, maar in dit recept heeft het de hoofdrol! De aardappel salade met biet wordt namelijk geserveerd met een lekkere moot zalm.

Bereidingstijd: 30 minuten

Dinsdag: Kruidige rijst salade

Vega Rijst salade www.jaimyskitchen.nl
Deze kom vol met groenten en rijst is heerlijk als salade, maar kun je natuurlijk ook warm eten. Dit recept is best speciaal, want het is op smaak gemaakt met het Indiase specerijenmengsel garam masala. Het is trouwens ook vega en vegan proof!

Bereidingstijd: 30 minuten

Woensdag: Snelle visburgers

Recept BBQ visburger met tartaar saus (1) www.jaimyskitchen.nl
Burgers van de BBQ zijn altijd een regelrechte hit! En heb je ook al eens een visburger gehad? Dit is een lekker recept voor een visburger van de barbecue. Is het nu ineens toch minder goed weer? Dan kun je dit uiteraard ook gewoon in de pan bereiden.

Bereidingstijd: 20 minuten

Donderdag: Couscous salade met zalm en blauwe bessen

couscous salade met blauwe bessen en zalm www.jaimyskitchen.nl
Een heerlijke, frisse couscous salade met blauwe bessen en zalm. De salade is op smaak gebracht met verse munt en citroen en is daarom perfect als zomers recept.

Bereidingstijd: 25 minuten

Vrijdag: Quinoa salade met zoete aardappel

recept quinoa kikkererwten en zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl
Dit is een gezond recept met quinoa, kikkererwten en zoete aardappel. De granaatappel pitjes maken dit een lekker fris gerechtje! Ook erg lekker als lunch, zeker als je nog wat over hebt van de avond van te voren.

Bereidingstijd: 45 minuten

Zaterdag: Gegrilde portobello gevuld met spinazie

Recept BBQ gevulde portobello met spinazie www.jaimyskitchen.nl
Deze lekkere portobello paddenstoelen zijn gevuld met een romig mengsel van spinazie en walnoten. De portobello’s worden afgemaakt met Parmezaanse kaas en vervolgens lekker gegrild op de BBQ of in de grillpan. Lekker bij aardappeltjes of stokbrood.

Bereidingstijd: 20 minuten

Zondag: Kip ketjap spiesen

Recept Kip ketjap spiesen www.jaimyskitchen.nl
Wat is nu echt Indonesisch streetfood? Kip spiesen als je het mij vraagt! Dit is een recept voor lekkere gemarineerde kip ketjap spiesen, waarbij ik ook laat zien hoe je deze vegetarisch kunt maken. Eenn lekker recept voor op de barbecue of spiesen uit de grillpan.

Bereidingstijd: 25 minuten

Bonus recept: Cinnamon rolls met appel

Recept Cinnamon rolls, kaneelbroodjes www.jaimyskitchen.nl
Een twist op de klassieke cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes, door de toevoeging van appel. Het maken van deze broodjes is helemaal niet moeilijk, je hebt alleen wat tijd nodig.

Bereidingstijd: 2 uur + 20 oventijd

Dit was het weekrecept, een smakelijke week toegewenst!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.