Flora/ Lunch/ Ontbijt/ Zoet

Recept: Boekweitwafels

wafels van boekweitmeel www.jaimyskitchen.nl

Wafels van boekweitmeel, dat klinkt misschien wat onbekend, maar boekweit is een heerlijke plantsoort zonder gluten. Deze wafels zijn luchtig en fruitig door de toppings die ik koos. Heerlijk voor een verwen ontbijt.

Boekweitmeel is glutenvrij

Boekweit een plant soort? Yes, boekweit is afkomstig van een plantje, niet van een graan zoals ik in eerste instantie dacht. Echter wordt boekweit wel veel gebruikt als een graansoort. Boekweit kun je kopen als hele graankorrel, maar in dit recept gebruik ik boekweit meel. Er zijn dus allerlei verschillende boekweit producten, dus neem zeker eens een kijkje naar wat er allemaal te koop is.

In het recept wordt kokos drink als ingrediënt vermeld. Dit is een plantaardige melk, dus niet een blikje met kokosmelk, deze is namelijk iets dikker en rijker van smaak.

Boekweitwafels als ontbijt

Wafels maak ik eigenlijk niet zo vaak, mede omdat ik zelf niet in het bezit ben van een wafelijzer. Mijn moeder echter wel! Daarom leende ik deze van mijn moeder en ging ik eens lekker experimenteren met het maken van glutenvrije wafels van boekweitmeel. Dit was een enorm geslaagd experiment, ik heb een heerlijk ontbijt gehad op zondagmorgen!


Recept: Boekweitwafels

Hoeveelheid: 8-10 wafels
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

130 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
1 el (kokos) suiker
een snuf zout
1 tl vanille aroma
140 ml kokos drink (geen melk)
2 eieren (gescheiden)
1 el gesmolten kokos olie of plantaardige olie
Optionele toppings:
Lemon curd
Griekse yoghurt
Muntblaadjes
Frambozen
Blauwe bessen

Bereiding:

  1. Meng het boekweitmeel met het bakpoeder, een snuf zout en suiker.
  2. Neem een andere kom en meng daar de eidooiers in met het vanille aroma, kokosdrink en de gesmolten kokosolie of plantaardige olie. Meng dit nu met de droge ingrediënten.
  3. Gebruik een schone kom voor de eiwitten en klop deze helemaal stijf met een mixer.
  4. Vouw nu voorzichtig de eiwitten in het overige mengsel. Dit doe je voorzichtig, zodat het een luchtig mengsel blijft.
  5. Bak nu de wafels in ongeveer 3-5 minuten in een heet wafelijzer.
  6. Serveer de wafels met Griekse yoghurt en lemoncurd. Top de wafels af met vers fruit en muntblaadjes.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Barbara
    15 januari 2018 at 18:49

    Hey Jaimy,

    Ik wil graag je recept eens proberen, maar vraag me nu af wat je juist bedoelt met kokosdrink.
    Is dat een product verkrijgbaar is bij Albert Heijn?

    Alvast bedankt.

    Groeten,

    Barbara

    • Reply
      admin
      21 januari 2018 at 09:09

      Hoi Sandra,

      Ja, daarmee bedoel ik niet kokos melk uit een blikje, maar kokos melk uit een pak.
      Inderdaad ook bij AH verkrijgbaar bij de plantaardige melk.

  • Reply
    8 tips voor Glutenvrije Voeding + recepten | Jaimy's Kitchen
    13 oktober 2018 at 20:46

    […] Glutenvrije wafels van boekweitmeel […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.