Diner/ Hapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Vis/ Voorgerechten

Vistrio voorgerecht

vistrio www.jaimyskitchen.nl

Hoe lekker is het om een vistrio te serveren als voorgerecht? Deze trio bestaat uit een bonbon van gerookte zalm, een hapje met garnaal en avocado en een komkommer bootje met zalmsalade.

Feestelijk voorgerecht

Mij kun je ontzettend blij maken met een heerlijk visgerecht. Daarom maakte ik deze lekkere vistrio, die bestaat uit drie hapjes, gemaakt van vis. Deze hapjes maakte ik eerder al los van elkaar op een brunch tafel. De hapjes waren zo lekker dat ik bedacht dat je deze ook ontzettend goed als voorgerecht kunt serveren, als start van een mooi diner. Denk bijvoorbeeld aan een kerst diner!

vistrio www.jaimyskitchen.nl
Vistrio voorgerecht

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Zalm bonbon

Ingrediënten:

4 plakjes gerookte zalm
80 gr komkommer
1,5 el Griekse yoghurt
1 el gehakte dille
peper en zout
een paar blaadjes sla

Benodigdheden:
huishoudfolie

Bereiding:

  1. Snijd de komkommer in kleine stukjes. Hak de dille fijn en bewaar 3 kleine takjes voor de garnering.
  2. Voeg Griekse yoghurt bij de komkommer en dille en breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg een plakje zalm op een stukje huishoudfolie. Leg vervolgens een flinke theelepel van het komkommer mengsel op het plakje gerookte zalm. Vouw nu dicht tot een bolletje en draai stevig aan met de huishoudfolie. Maak zo nog twee bonbons. Leg nu ongeveer 20 minuten in de koelkast, zodat de gerookte zalm bonbon mooi in vorm blijft.
  4. Leg een paar blaadjes sla op een bordje en leg hier de gerookte zalm bonbons op. Leg daar vervolgens een klein takje dille op.

Garnalen hapjes

Ingrediënten:

4 garnalen
4 plakken komkommer
¼ avocado
1 tl olijfolie
peper en zout
een paar druppels citroensap
een flinke snuf gerookt paprika poeder

Benodigdheden:
12 prikkers

Bereiding:

  1. Meng 1 eetlepel olijfolie met gerookt paprika poeder en meng vervolgens met de garnalen om te marineren.
  2. Haal het vruchtvlees uit de avocado en voeg bij voorkeur in een kleine keukenmachine. Heb je deze niet, dan kun je de avocado ook prakken, maar dat krijg een minder gladde avocado crème. Voeg vervolgens 1 eetlepel olijfolie en het citroensap eraan toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd plakjes van de komkommer.
  4. Bak de garnalen gaar in ongeveer 4-5 minuten. Het is niet nodig om extra olie toe te voegen in de pan.
  5. Neem een plakje komkommer, voeg een beetje avocado crème erop en een garnaal. Zet vast met een prikker en herhaal met alle hapjes.

Zalm salade in komkommer bootje (12 stuks)

Ingrediënten:

200 gr zalm of tonijn uit blik
1 komkommer
1 el mayonaise
1 flinke tl mosterd
5 gr dille (liefst vers, gedroogd kan ook)
peper en zout

Bereiding:

  1. Hak de dille fijn indien je verse dille gebruikt.
  2. Lek indien nodig de zalm uit en voeg in een kommetje samen met de dille. Meng ook mayonaise en mosterd er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Heb je gekozen voor een van de extra’s zoals gesnipperde rode ui, kappertjes of olijven? Voeg deze dan ook toe aan de zalm salade.
  4. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer nu in 12 stukjes en vul deze met de zelfgemaakte zalm salade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.