Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Vissoep thais met mosselen

Recept: Vissoep thais met mosselen

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 100 gr gekookte garnalen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 wortelen
  • 3 takjes peterselie
  • 2 el groene curry pasta
  • 2 cm gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 0.5 rode peper
  • 1 tl olie
  • 500 ml water

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Mosselen over? Of gewoon onwijs veel zin in een Thais soepje? Natuurlijk kun je de mosselen eventueel vervangen door andere vis naar keuze, maar ik moet zeggen, dit is wel enorm lekker! Een heerlijke Thaise soep op basis van groene curry, kokosmelk met garnalen en mosselen. 

Recepten maken met mosselen

Vorige week plaatste ik een recept voor klassieke mosselen met een twist, namelijk met bier gemaakt. Wat ik gedaan heb is een extra grote portie gemaakt en met de helft van de mosselen deze soep de dag erna gemaakt. Dan eet je dus twee dagen achter elkaar mosselen, maar wel héél anders. Ook is het erg handig want deze soep heb je echt binnen 10 minuten op stafel staan wanneer de mosselen al klaar zijn. Gewoon een tip van mij!

Thaise kokossoep

De soep is lekker een beetje pittig van de currypasta en kan extra pittig gemaakt worden met de rode peper. Pas hier goed mee op want sowieso is elke currypasta anders qua pittigheid. Daarnaast wil jij deze soep misschien niet té pittig, laat dan de rode peper gewoon weg! Zoals ik in de intro al zei; je kunt deze soep ook makkelijk met andere vissoorten maken. Gewoon wat jij wilt. En stiekem houd ik niet van koriander, maar als jij wel een liefhebber bent, dan zou ik de peterselie zeker vervangen door koriander. Die smaken passen erg goed bij elkaar.

Bereiding

Stap 1

Indien je de mosselen reeds bereid hebt, kun je stap 1 t/m 5 overslaan. Schil de bleekselderij en de wortelen en snijd in plakken. Snijd ook de uien grof en hak de peterselie.

Stap 2

Controleer alle mosselen. Een beetje open? Even goed tikken en kijken of ze dicht gegaan zijn. Leg ze anders even apart en probeer op het einde nog een keer. Haal de baardjes eraf en borstel de mosselen schoon.

Stap 3

Neem een grote pan, voeg ongeveer 500 ml water toe, mosselen en een beetje peper en zout.

Stap 4

Zet de pan aan en laat ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan klaar stomen. De mosselen zijn klaar wanneer ze open staan.

Stap 5

Haal de mosselen uit de pan en haal de helft uit de schaal. Zeef het vocht wat over is en bewaar dit. Dit is de basis van je soep. Bewaar ook de groenten.

Stap 6

Verhit 1 tl olie in een soeppan en rasp de gember hierboven. Fruit deze samen met de currypasta aan. Na 3 minuten voeg je het kookvocht toe en laat je dit 3 minuten goed doorkoken.

Stap 7

Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe aan de soep en laat wederom 3 minuten goed verwarmen. Voeg vervolgens de mosselen, garnalen, rode ui in ringen en de groenten toe aan de soep. Verwarm & serveer!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten vis & zeevruchten garnalen soep aziatisch thais koolhydraatarm mosselen vissoep thaise vissoep

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴