Diner/ Hoofdgerechten/ Makkelijke Maaltijd/ Vis

Vispannetje met mosselen en garnalen in tomatensaus

Vispannetje met mosselen en garnalen in tomatensaus www.jaimyskitchen.nl

Dit vispannetje staat écht binnen 20 minuten op tafel en dan heb je heerlijke mosselen en garnalen in een tomatensaus. Lekker met een vers stokbrood om in de saus te dippen.

Een snel en makkelijk mosselrecept

Als je aan mosselen denkt, dan denk je misschien niet aan snelle recepten. Toch kun je mosselen echt snel klaar maken, binnen 20 minuten zelfs. Dus ook op een simpele doordeweekse dag kun je lekker genieten van mosselen. Naast dat het gerecht snel op tafel staat, is het ook nog eens makkelijk om te maken. Je voegt namelijk alles in een pan, legt de deksel erop en vervolgens stoomt alles gaar. Supersimpel! Dus, vaker mosselen eten, yes!

Vispannetje met mosselen en garnalen in tomatensaus www.jaimyskitchen.nl
Mediterraans vispannetje

Dit vispannetje doet mij echt aan vakantie denken. Dat komt door de heerlijke, kruidige tomatensaus op smaak gebracht met basilicum en peterselie. Natuurlijk zijn de olijven onmisbaar in een mediterraans  recept, dus die gaan ook lekker in het vispannetje. Om die heerlijke saus helemaal op te eten is het lekker om, naast de mosselen en garnalen, ook vers stokbrood in de saus te dippen.

Vispannetje met mosselen en garnalen in tomatensaus www.jaimyskitchen.nl
Vispannetje met mosselen en garnalen in tomatensaus

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

1 stokbrood
1,5 kg mosselen
200 gr garnalen
400 gr blokjes tomaat (blik)
200 ml bouillon
50 gr zwarte olijven
1 ui
2 paprika’s (1 gele, 1 groene)
2 tenen knoflook
5 gr platte peterselie
5 gr basilicum
peper en zout
olijfolie om in te bakken

Bereiding:

  1. Controleer de mosselen volgens de mosseltips die ik eerder gaf.
  2. Snijd de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in repen.
  3. Verhit een beetje olie in een diepe pan, waar ook alle mosselen in passen. Fruit het uitje aan en voeg na 2 minuten ook de knoflook en paprika toe. Bak ongeveer 3 minuten en voeg vervolgens de blokjes tomaat, bouillon en zwarte olijven toe. Roer ook de garnalen er doorheen en breng op smaak met peper en zout. Voeg de mosselen toe aan de pan en leg de deksel erop. Stoom de mosselen gaar in ongeveer 5 minuten.
  4. Hak de peterselie fijn en scheur de basilicum. Snijd het stokbrood in plakken.
  5. Roer de basilicum en peterselie door de tomatensaus en serveer de saus met garnalen en mosselen in een schaal samen met het stokbrood.

Wil je meer inspiratie opdoen voor lekkere mosselrecepten? Die vind je op mosselen.nl. Of doe morgen, op zondag 27 september, om 17.00 uur met Nienke Plas mee met de #mosselchallenge. Je kunt je hier nog aanmelden voor de livestream.

Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Mosselbureau.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.