Diner/ Hoofdgerechten/ Kerstrecepten/ One pot/ Vis

Vis pastei met zalm, kabeljauw en garnalen

Vis pastei met garnalen zalm en kabeljauw www.jaimyskitchen.nl

Dit vis pannetje bestaat uit kabeljauw, zalm en garnalen in een romige saus met prei en wortel. Dit is afgedekt met knapperig bladerdeeg.

Vispannetje met bladerdeeg

Een heerlijk recept waarbij drie soorten vis gecombineerd worden in een heerlijke romige saus. De saus wordt op smaak gebracht met mosterd, tijm en peterselie en is echt een romig smaakbommetje. Een heerlijke basis voor die vissoorten. Mijn favorieten zijn kabeljauw, zalm en garnalen. Kies de vissoorten die jij lekker vind, maar deze blijven goed zijn vorm behouden tijdens het bereiden.

Maak het een volledige maaltijd!

Dit doe je door romige aardappelpuree toe te voegen. Maak een lekkere aardappelpuree met een scheutje melk, een klontje boter en peper en zout. Een complete maaltijd!

Vis pastei met garnalen zalm en kabeljauw www.jaimyskitchen.nl
Vis pastei met zalm, kabeljauw en garnalen

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

1 groot vel bladerdeeg á 270 gram(vers)
1 prei
225 gr wortel
200 gr zalm
200 gr witvis
250 gr garnaal
1-1½ tl tijm
300 ml room
2-3 tl grove mosterd
5 gr peterselie
peper en zout
een klontje boter + extra om in te vetten

Aardappelpuree:
800 gr aardappelen
150 ml melk
peper en zout

Keukenhulpjes:
ovenschaal
oven
siliconen kwast

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de wortel en snijd in halve ringen. Snijd ook de prei in ringen en was goed. Verhit een klontje boter in de pan en bak deze groenten aan tot deze zacht zijn.
  3. Snijd de kabeljauw en zalm in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Blancheer de blokjes vis 2 minuten in dit kokende water. Haal vervolgens uit de pan.
  4. Voeg room, mosterd en tijm toe aan de groenten en laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Hak de peterselie en voeg deze ook toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Neem een ovenschaal en vet deze in met een beetje boter. Gebruik hier een siliconen kwast voor. Voeg vervolgens de saus in roomsaus toe in de ovenschaal en verdeel de blokjes vis en rauwe garnalen toe. Leg vervolgens de plak bladerdeeg over de ovenschaal om deze af te dekken. Maak eventueel wat strepen in het bladerdeeg door zachtjes sneetjes te maken met een mes.
  6. Bak af in ongeveer 20 minuten in de oven of tot de bladerdeeg gebakken en goudbruin is.

liefs jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.