Bijgerechten/ Diner/ Salades/ Vega & Vegan

Venkel salade met sinaasappel en hazelnoten

Gegrilde venkel salade met sinaasappel www.jaimyskitchen.nl

Deze salade kun je lauwwarm eten met de gegrilde venkel. Voeg de toppings van sinaasappel partjes, hazelnoten, tuinkers en een frisse vinaigrette toe!

Een heerlijke salade als bijgerecht

Salades als bijgerecht zijn heerlijk, toch?! Nu kennen we allemaal gewoon een simpele salade met tomaat en komkommer. Soms vind ik het dus wel lekker om even net wat anders te maken. Venkel is een heerlijke groente en perfect voor een salade. Eerder maakte ik ook dit venkel recept met lekker veel munt, ook erg lekker. In deze salade word de venkel gegrild, wat de salade perfect maakt om lauwwarm te eten. De frisheid van de sinaasappel is echt onmisbaar evenals de lekkere crunch van de hazelnoten.

Gegrilde venkel salade met sinaasappel www.jaimyskitchen.nl
Venkel salade met sinaasappel en hazelnoten

Hoeveelheid: 2 personen (bijgerecht)
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

1 venkel
1 sinaasappel
30 gr hazelnoten
10 gr tuinkers
olie om in te bakken

Vinaigrette:
1 el olijfolie
1 el azijn
1 tl mosterd
sap van de sinaasappel

Bereiding:

  1. Snijd de venkel in dunne plakken, maar snijd het hart eruit. Neem een grillpan en verhit deze goed. Voeg een beetje olie in een pan en grill de plakken venkel tot deze mooie grill strepen aan beide kanten heeft.
  2. Verwijder de dikke schil van de sinaasappel door deze met een mes weg te snijden. Snijd met het mes de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappel uit. Neem een kommetje en knijp hierin het overige sap van de overblijfselen van de sinaasappel in uit.
  3. Neem het kommetje met sinaasappelsap en voeg hierbij olijfolie, azijn en mosterd. Meng goed, met een garde, tot een egale vinaigrette. Heb je geen garde? Voeg het in een potje en lekker hard schudden maar!
  4. Hak de hazelnoten grof en snijd de tuinkers van de van de steeltjes.
  5. Serveer de gegrilde venkel met partjes sinaasappel, strooi gehakte hazelnoten over de venkel en maak af met de vinaigrette en tuinkers.

liefs jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.