Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische rendang van jackfruit

Vegetarische rendang van jackfruit

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 blik jackfruit van 550 gram
  • 150 gr ongekookte basmati rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el steng citroengras
  • 1 komkommer
  • 5 gr koriander
  • 4 eetlepels atjar
  • gebakken uitjes
  • zout
  • olie

Boemboe:

  • 1 grote ui
  • 5 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl kaneel
  • 1 tl rode peper of sambal oelek
  • 2 el ketjap
  • een flinke snuf zout
  • 1 tl honing of agave siroop

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Rendang is een Indonesisch vleesgerecht, maar dit is de vegetarische variant gemaakt van jackfruit. Samen met kokosrijst, atjar en komkommer.

Indonesische rendang van jackfruit

Normaliter wordt rendang van rundvlees gemaakt en suddert het úren in de lekkere boemboe. Het voordeel van het gebruik van jackfruit is dat deze al wat zachter van structuur is, waardoor de bereidingstijd korter is. Dit recept is dus helemaal vegetarisch en zelfs veganistisch. Een heerlijke variant op deze Indonesische klassieker. In het begin van mijn blog jaren maakte ik een klassieke rendang, maar wees gewaarschuwd; mijn fotografie kunsten waren op een ander niveau. Het is wél een toprecept!

Bereiding

Stap 1

Voeg alle ingrediënten van de boemboe in een keukenmachine en maal fijn tot een gladde pasta. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je dit ook helemaal fijn snijden of in een vijzel tot een pasta maken.

Stap 2

Verhit in een pan een beetje olie. Fruit de boemboe aan voor ongeveer 5 minuten en laat in de tussentijd de jackfruit uitlekken, knijp eventueel het overtollige vocht eruit. Voeg vervolgens bij de boemboe en bak nog eens 5 minuten mee. Voeg de helft van de kokosmelk erbij. Kneus de stengel citroengras en voeg erbij. Laat ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.

Stap 3

Ondertussen voeg je de rijst in een pan met de andere helft van de kokosmelk en een snuf zout. Kook ongeveer 6 minuten of tot de kokosmelk volledig opgenomen is door de rijst. Zet het vuur uit en laat verder gaar stomen met een deksel op de pan.

Stap 4

Breek na 20 minuten de jackfruit een beetje in stukjes en sudder nog eens 10 minuten door tot het meeste vocht verdampt is.

Stap 5

Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Hak de koriander grof.

Stap 6

Serveer de jackfruit rendang met komkommer, kokosrijst, atjar, koriander en gebakken uitjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

kokos hoofdgerechten rijst rendang tofu vegetarisch aziatisch diner vegan tempeh indonesisch jackfruit top favorieten tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴