Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische enchilada's met zwarte bonen

Vegetarische enchilada's met zwarte bonen

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 400 gr zwarte bonen
  • 6 middelgrote wraps
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 1 tenen knoflook
  • 140 gr mais
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl komijn poeder
  • een snuf cayennepeper
  • 40 gr geraspte kaas
  • 75 gr zure room
  • 7 gr koriander
  • peper en zout
  • olie

Benodigdheden

  • ovenschaal

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept voor enchilada's is pas comfort food! Een heerlijke kruidige saus met groenten en zwarte bonen in een wrap. Geraspte kaas erbij en hup de oven in, heerlijk!

Zelf vegetarische enchilada's maken

Deze enchilada's zijn heerlijk gevuld met mais, paprika en zwarte bonen. Door de toevoeging van deze bonen is het een heerlijk vegetarisch recept. Mocht je nu ook vleeseters te gast hebben of in huis hebben wonen, dan kun je ook los een beetje gehakt bakken, kruiden met peper en zout en toevoegen aan de wraps. Zo heb ik het deze keer ook gedaan, omdat mijn vriend graag enchilada's met vlees wilde.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

 

Stap 2

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en spoel de zwarte bonen af met water. Hak de koriander.

 

Stap 3

Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten gehakte knoflook toe en bak nogmaals 2 minuten mee. Voeg vervolgens paprikapoeder, cayennepeper en komijn poeder toe. Rooster een paar minuten mee en voeg vervolgens paprika blokjes toe. Bak dit nogmaals 5 minuten mee.

Stap 4

Voeg ongeveer 3 eetlepels van de tomatenblokjes over de bodem van de ovenschaal en bewaar nogmaals 3 eetlepels van de tomatensaus in een kommetje. Voeg de rest van de tomatenblokjes, mais, zwarte bonen en peper en zout naar smaak toe aan de groenten. Laat ongeveer 10 minuten sudderen.

Stap 5

Neem een wrap en vul deze met het mengsel. Leg deze in de ovenschaal en herhaal met alle wraps en het groenten mengsel. Stop de naden van de wraps een beetje naar binnen. Verdeel de laatste eetlepels tomatensaus over de wraps en strooi de geraspte kaas er overheen.

Stap 6

Bak de enchilada's ongeveer 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Zet optioneel ook even de grill aan. Serveer de enchilada's met gehakte koriander en zure room.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten mexicaans vegetarisch diner oven zwarte bonen wraps bonen enchilada

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴