Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische BBQ spies met aubergine

Vegetarische BBQ spies met aubergine

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 houten spiesen
  • 1 aubergine
  • 1 tl sesamzaad
  • 5 gr koriander

Marinade

  • 1 el mosterd
  • 1 el sesamolie
  • 1 el ahorn siroop
  • 1 el citroensap
  • Chili vlokken naar smaak
  • peper en zout

Sausje:

  • 100 gr (plantaardige) Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 3 takjes munt
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Ready for BBQ? Deze aubergine spiesen zijn onmisbaar voor een goede barbecue. Een heerlijke marinade met mosterd en sesamolie maken deze spiesen ontzettend lekker!

Veelzijdige aubergine

Wat ben ik gek op deze groente! Aubergines zijn zó ontzettend veelzijdig. Je kunt dan ook echt al een hele rits aan recepten met aubergines op Jaimy's Kitchen vinden. Denk aan grillen, bakken, roosteren of poffen. Elke manier is mogelijk voor de aubergine. Het neemt smaken goed op en daarom is het de perfecte basis voor lekker veel smaken. Perfect om de aubergine te marineren met deze heerlijke mosterd dressing. Het grillen op de BBQ maakt dit een heerlijk zomers recept.

Is aubergine gezond?

Oh yes! Aubergine is rijk aan vezels en daarom kan dit bestempeld worden als gezond. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de aubergine als vleesvervanger te gebruiken. Zeker in deze bereiding heeft het iets weg van de structuur van vlees. Het is in ieder geval perfect om te grillen, zoals ik in dit recept doe. Eerder grilde ik ook al een halve aubergine op de BBQ, ook erg lekker!

Mosterd is heerlijk in een marinade!

Wist je dat mosterd een heerlijke basis is voor een goede marinade? De Franse mosterd geeft een heerlijk scherp randje aan de marinade. Dit is heerlijk bij de aubergine, die de mosterd echt goed naar voren laat komen. Samen met sesamolie en ahornsiroop maak je een heerlijke marinade. Hiervoor kies ik de Maille Dijon mosterd. Dit is echt mijn favoriete mosterd, omdat het de fijnste mosterd is die je kunt kopen. Wist je trouwens dat net als bij wijnen, mosterd aan een voorgeschreven werkwijze moet voldoen, voordat het Dijon mosterd genoemd mag worden?

Bereiding

Stap 1

Laat de houten spiesen in water weken, zo verbranden deze niet op de BBQ. Maak je gebruik van een BBQ? Bereid deze dan voor door deze aan te maken.

Stap 2

Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Voeg chili vlokken naar smaak toe. Proef dus goed even de marinade.

Stap 3

Snijd de aubergine in plakken en snijd vervolgens elke plak in 4 puntjes. Verdeel de marinade over de aubergine en laat zo lang mogelijk marineren, maar ten minste 10 minuten. Rijg vervolgens de stukjes aubergine op de houten spiesen

Stap 4

Hak de munt fijn. Hak ook de koriander ook fijn. Meng vervolgens Griekse yoghurt met gehakte munt en voeg vervolgens citroensap, peper en zout toe.

Stap 5

Rooster de aubergine spiesen gaar aan alle kanten in ongeveer 5-10 minuten. Serveer de spiesen met sesamzaadjes, gehakte koriander en de yoghurt saus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

aubergine bijgerechten vegetarisch zomer mosterd vegan bbq barbecue

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴